Gündem Özel otobüs yolu ihlâline ceza yağmuru

Özel otobüs yolu ihlâline ceza yağmuru

Paylaş
Özel otobüs yolu ihlâline ceza yağmuru

İstanbul'da pilot bölgelerde başlayan özel otobüs şeridi (Bus Lane) uygulamasında sürücülere ceza yağdı

Polis tarafından yapılan ilk gün uygulamalarında ikazlara rağmen şerit ihlâli yapan toplam 852 sürücüye ceza kesildiği belirtildi. İstanbul’da trafiğin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde bazı pilot bölgelerde uygulanmaya başlanan özel otobüs şeridi uygulamasında kurallara uymayan sürücülere ceza yağdı.

Haberin Devamı

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı 32 yaya polis, 4 motosikletli ekip ile 15 trafik çekicisii tarafından yürütülen çalışmalarda polisler önce şerit ihlâlleri yapanları uyardı. Uyarılara rağmen belediye ve halk otobüslerine ayrılmış özel şeritlere girenlere, park edenlere ceza kesildi.

852 KİŞİYE CEZA KESİLDİ

Polis ekipleri ısrarla bu alana giren 52 sürücüye bizzat ceza keserken, EDS tarafından bir gün içinde kesilen cezalarla birlikte toplam sayı 852’ye ulaştı. Yetkililer yeni başlanan bu uygulamada Trafik ekiplerinin denetimlerini aralıksız süreceğini belirterek vatandaşları kurallara uyarak dikkatli olmaları konusunda uyardılar.

Öte yandan pilot bölge olarak seçilen bir diğer güzergah Şirinevler’deki Mahmutbey yolunda Bus Lane uygulamasına kamera alt yapısının tamamlanmamış olması yüzünden daha başlanamadığı, kamera alt yapısını tamamlanmasının ardından kısa sürede başlanacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA)