Ekonomi Özel sektör piyangoya koştu

Özel sektör piyangoya koştu

Paylaş
Özel sektör piyangoya koştu

Bankalardan alışveriş merkezlerine, spor kulüplerinden otomobil firmalarına pek çok kuruluş, daha fazla müşteri çekmek ve satışlarını artırabilmek amacıyla çekiliş ve piyango düzenlemek için Milli Piyango İdaresi'ne başvurdu

Pek çok sektörden talep var Bankalardan alışveriş merkezlerine, spor kulüplerinden otomobil firmalarına, GSM şirketlerine kadar değişik sektörlerden pek çok kuruluş, çekiliş ve piyango düzenlemek için Milli Piyango İdaresi’ne (MPİ) başvurdu.

Haberin Devamı

MPİ Genel Müdürü Recep Biçer, daha fazla müşteri çekmek ve satışlarını artırmak isteyen özel sektör kuruluşlarının son yıllarda karşılığı nakit olmayan çekiliş ve piyangolara sarıldığını söyledi.

453 kuruluşa izin çıktı

Çekiliş ve piyango izni için 1 Ocak-18 Ağustos döneminde MPİ’ye başvuranların 453’üne izin verildi. Yılbaşından bu yana geçen dönemde karşılığı nakit olmayan piyango ve çekiliş izni alanların 443’ünü ticari işletmeler, 9’unu dernekler, 1’ini de diğer kuruluşlar oluşturdu. Ticari kuruluşların birinin basın yayın alanında, 442’sinin ise diğer alanlarda ticari faaliyette bulunduğu belirtildi.

46 milyonluk ikramiye

18 Ağustos’a kadar olan dönemde verilen, karşılığı nakit olmayan piyango ve çekiliş izinlerindeki ikramiye tutarı da 46 milyon 44 bin 878 lira olarak belirlendi. Bunun 45 milyon 508 bin 48 liralık bölümünü ticari kuruluşların, 535 bin 30 liralık bölümünü derneklerin, 1800 liralık bölümünü de diğer kuruluşların piyango ve çekiliş ikramiyelerinin meydana getirdiği belirtildi.

Haberin Devamı

MPİ’nin onayı gerekiyor

Milli Piyango İdaresi’nin bu yıl içinde verdiği çekiliş izni listesinin ilk sırasında Coca-Cola yer alırken ikinci Avea, üçüncü ise Procter&Gamble oldu. MPİ’nin kuruluş ve görevlerini düzenleyen kararname ile ‘Türkiye’de şans oyunları planlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkı’ MPİ’ye verilmiş durumda. Dolayısıyla karşılığı nakit olmayan her türlü piyango ve çekiliş için MPİ’den izin alınması gerekiyor.