Siyaset Özel Yetkili Savcı karargâha alınmadı
Paylaş
Özel Yetkili Savcı karargâha alınmadı

Savcı Şanal, gözaltına aldırdığı A.S.'nin 3. Ordu Karargâhı'ndaki ofisinde de arama yapmak için elindeki mahkeme kararıyla nizamiyeye gitti;ancak içeri alınmadı

AVCILARIN BAŞKANI

Haberin Devamı

Erzincan’da Ergenekon soruşturmasını yürüten Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, önceki gün Erzincan Avcılar Derneği Başkanı Yaşar Baş’ı gözaltına aldı. Şanal ile birlikte Erzurum’dan gelen iki savcı daha sonra Yaylabaşı beldesindeki Jandarma Karakolu’na gitti. Savcılar, Merkez Komutanlığı’ndan gelen görevlilerle birlikte karakol komutanı Astsubay Murat Yıldız’ın ofisinde ve evinde arama yaptı. Aramadan sonra Astsubay Murat Yıldız da gözaltına alındı.

TUTANAK TUTTU

Savcı Osman Şanal ise bu sırada 3. Ordu Karargâhı İstihbarat Şubesi’nde görevli Astsubay A.S.’nin evinde arama yapıyordu. Savcı Şanal, gözaltına aldırdığı A.S.’nin 3. Ordu Karargahı’ndaki ofisinde de arama yapmak için elindeki mahkeme kararıyla nizamiyeye gitti. Ancak Şanal’a, Genelkurmay Başkanlığı’ndan izin almadan karargaha giremeyeceği söylendi. Şanal tutanak tutarak nizamiyeden ayrıldı. Savcı Şanal’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında daha önce 5 jandarma ve 3 Milli İstihbarat Teşkilatı görevlisi tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

DHA