Spor "Özeller" kazanma şansı istiyor

"Özeller" kazanma şansı istiyor

Paylaş
"Özeller" kazanma şansı istiyor

Türkiye Özel Sporcuları Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) Başkanı Mehmet Civelek, zihinsel engellileri sporla topluma kazandırmayı amaçladıklarını belirterek "Aslında biz bir spor organizasyonuyuz, amacımız spordur, sporcular, partner sporcular ve ailelerle 10 bin kişiye ulaşmaya çalışacağız" dedi.

Civelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ege Bölgesi’nde gerçekleştirdikleri Özel Sporcular Olimpiyat Oyunları’nı daha sonra Marmara, Akdeniz ve Doğu Anadolu’da yapacaklarını, sürecin ekim ayında Pamukkale Üniversitesi’nde ulusal oyunlarla tamamlanacağını söyledi.

"Bana kazanma şansı verin"

Bölgesel oyunlara 150-250 sporcunun katıldığını kaydeden Civelek, şöyle konuştu:
"Ulusal oyunlarımızda bu sayı 750’yi buluyor. Biz sporla zihinsel engelli kardeşlerimizi bir şekilde topluma kazandırmayı amaçlıyoruz, aslında biz bir spor organizasyonuyuz. Dernek denildiği zaman bir yerlere çekiliyor ama bizim amacımız spordur. Spor bizim için araç, bu aracı bu çocukların kazanmaları için kullanıyoruz. Temel sloganımız ’Bana kazanma şansı verin. Kazanamasam bile çabamda cesur olmama yardım edin’, bunun da amacı başkalarının yaptıklarını yaparak kendilerini iyi hissetmelerini sağlamak."

"Partner sporcu"

Civelek, özel sporcuların topluma kazandırılmaları için her türlü çalışmayı sürdüreceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bundan sonra tarzımız biraz değişecek. Sadece zihinsel engelli bireylerin yarışmasından çok karma olarak mücadelelere devam edeceğiz. Örneğin basketbolda 3 zihinsel engelli sporcunun yanında 2 partner oyuncu yer alacak. Bunların sahada kaynaşıp, bu birliktelikleri dışarıya taşımalarını hedefliyoruz. Önyargıların kırılıp, zaten toplumun bir parçası olan engellilerin kabul edilmelerine yardımcı olmaya çalışacağız."

2015 yılı hedeflerine de değinen Civelek, şunları kaydetti:

"Biz bu sene gönüllülerin de katılımıyla sporcular, partner sporcular ve ailelerle 10 bin kişiye ulaşmaya çalışacağız. Bu çok büyük bir rakam ama biz de özel sporculara bilinirlik, gönüllülük kazandırmaya çalışıyoruz. Rahmetle anmadan geçemeyeceğim bu işi başlatan rahmetli Sakıp Sabancı, Sabancı’nın kızı Dilek Sabancı da derneğimizin onursal başkanı. Manevi desteğinin yanında derneğimizin faaliyetlerimizin çoğunun kaynağını sağlıyor. Yerel yönetimler ve çeşitli kurumların da desteğiyle daha fazla bireye ulaşacağımızı düşünüyoruz."

AA - ALİ KORKMAZ


Haberin Devamı