Rauf Tamer Özetlersek
HABERİ PAYLAŞ

Özetlersek

Mektupta yine PKK Kongresi’nden söz ediliyor ama ne zaman? Tarih belirtilmiyor. Bence seçimden önce yapılmalı. Hem HDP’ye yüksek derecede bir PİAR sağlar, hem de Süreç’e hız verir.

[[HAFTAYA]]

Kandil’in bir engel çıkartacağını sanmıyorum. Çünkü PKK’nın “silahsızlanması” değil, “Türkiye’ye karşı silah kullanmaması” esas alınmaktadır. Ben böyle anlıyorum. Ortadoğu bataklığında PKK silahsız yaşayabilir mi? Yeter ki silahını bir daha Türkiye’ye çevirmesin.

İşin romantik tarafı da var. Eşme’ye taşınan Süleyman Şah Türbesi’nin güvenliğini Türklerle Kürtlerin birlikte sağlayacağı, bir temenni olarak vurgulanmış ve “kardeşlik için” küçük bir sembol çizilmiştir. Evet, yanlış anlamadıysam, Nevruz Mektubu’nda buna da bir gönderme vardır.

Haberin Devamı

Lakin, şu İzleme Heyeti’yle ilgili olarak çıkan “iç ihtilaf” nasıl çözülecektir, bilemem. 5 kişilik bir heyetin gözlemci olarak orada bulunmasında ne sakınca var, hiç anlamam. Olmasa da olur ama olsa ne olur? Eğer mesele “dediğim dedik”ten ibaretse, daha fena. En iyisi, bir tevil yolunu bulup, makul bir çizgiye çekilmektir. 3. Göz, hele yabancı değil de yerli bir göz ise, ne var bunda? Yarın devam ederiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder