Türkiye (Son Dakika) Özge Kandemir'in ölümüyle ilgili bilirkişi 6 aydır bilemedi!

Özge Kandemir'in ölümüyle ilgili bilirkişi 6 aydır bilemedi!

Paylaş
Özge Kandemir'in ölümüyle ilgili bilirkişi 6 aydır bilemedi!

Üniversite öğrencisi Özge Kandemir, fuar organizasyonu için İstanbul'a gelmişti. İnşaat malzemesi taşıyan bir kamyonun altında can veren Özge Kandemir'in ölümüyle ilgili bilirkişi raporu hâlâ oluşturulamadı

Endüstri Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olan ve fuar için geldiği İstanbul’da, Kadıköy’de arkadaşı ile birlikte gezerken, inşaata malzeme taşıyan kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden Özge Kandemir’in dosyası, daha önce aldırılan 2 bilirkişi raporu arasındaki çelişki nedeniyle 3’üncü kez bilirkişiye gönderildi.

"ŞÜPHELİ ŞOFÖR ASLİ KUSURLU"


Soruşturma kapsamında savcılık tarafından aldırılan ilk bilirkişi raporunda, şüpheli şoförün ‘asli’ kusurlu olduğu, Özge Kandemir’in ise yayaların trafiği engelleyici davranışlardan kaçınma kuralını ihlal ettiği gerekçesi ile ‘tali’ kusurlu olduğu belirtildi. 21 Mart’ta görülen duruşmanın 2. celsesinde ise mahkeme heyeti, avukatların talebi üzerine dosyanın, tarafların kusur durumlarının yeniden belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’ne gönderilmesine karar verdi.

MAHKEME, GİDERİLMESİNE KARAR VERDİ


Geçtiğimiz gün görülen davanın 3. celsesinde mahkemeye ulaşan raporda tutuksuz sanık Aydın Yanık’ın ‘asli’ ve tam kusurlu, yaya Özge Kandemir ve Büşra Özsayın’ın ise kusursuz olduklarının belirtildiğini aktardı. Mahkeme Heyeti, İstanbul Teknik Üniversitesi Trafik Kürsüsü’nden seçilecek 3 kişilik bilirkişi heyeti tarafından rapor düzenlenmesine ve çelişkinin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. (Hürriyet)

Haberin Devamı