Siyaset Özgecan cinayeti TBMM gündeminde
Paylaş
Özgecan cinayeti TBMM gündeminde

Mersin'de vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan bugün TBMM gündemine taşındı. Büyük tartışma yaratan İç Güvenlik Paketi görüşmelerinden önce İktidar ve muhalefet temsilcileri gündem dışı söz alarak hunharca katledilen Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili konuştu

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan milletvekilleri cinayete ve cinayetin ardırdan yeniden tartışılmaya başlayan kadına yönelik şiddet ve cinsel saldırı konusundaki yasal boşluklardan ve gerekli düzenlemelerden bahsetti.

Haberin Devamı

MHP adına Ruhsar Demirel, CHP adına ise Aytuğ Atıcı partilerinin görüşlerini Genel Kurul kürsüsünde dile getirdi. Atıcı kürsüye Özgecan'ın fotoğrafını astı. Bakan Ayşenur İslam'ın konuşması sırasında ise bazı CHP'li milletvekilleri Genel Kurul'u terk etti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın TBMM'de Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili yaptığı konuşması sırasında bazı CHP'li milletvekilleri Genel Kurul'u terk etti.

OTURUMU YÖNETEN BAHÇEKAPILI’DAN VEKİLLERE TEPKİ

Bakan İslam’ın konuşmasının ardından iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasındaki sözlü tartışmaya tepki gösteren oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, “Burada şiddeti nasıl önleriz diye konuşuyoruz. Lütfen inandırıcılığımızı kaybetmeyelim. Gösterdiğiniz şu şiddetten dolayı sizi kınıyorum. Biz şiddeti konuşuyoruz. Siz şiddet gösterisi yapıyorsunuz” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan parlamentoda görevli muhabirlerde konuya dikkat çekmek için sosyal medyada düzenlenen ve ünlü isimlerinde katıldığı 'Özgecan için siyah giyinelim' kampanyasına destek vermek için siyah giyinerek Meclis'e gitti.