Türkiye (Son Dakika) Özgecan cinayetinde başka şüpheliler de mi var?

Özgecan cinayetinde başka şüpheliler de mi var?

Paylaş
Özgecan cinayetinde başka şüpheliler de mi var?

Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen Özgecan Aslan'ın ailesinin avukatları, delillerin gizlenmesi ve ortadan kaldırılması aşamasında başka kişilerin de olma ihtimali üzerinde durduklarını açıkladı

Öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ailesinin Mersin’deki avukatları, otopsi raporu ve kamera kayıtlarının ellerine ulaşmasının ardından İHA’ya yaptıkları açıklamada, cinayette zanlılar Ahmet Suphi A., babası Necmettin A. ve arkadaşı Fatih G. dışında özellikle delillerin gizlenmesi ve suçluların saklanması aşamasında başka şüpheliler de olabileceği ihtimali bulunduğunu söylediler. Bu nedenle mevcut kamera görüntüleri dışında Özgecan cinayetinde kullanılan minibüsün kullandığı muhtemel yol güzergahı ve evin civarındaki kamera kayıtlarını da Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan talep ettiklerini belirten avukatlar, “Farklı kamera kayıtları da olabileceğini düşünüyoruz. Çünkü cinayetin bir kısmının evin önünde işlendiği zaten ifadelerde geçti. Bu çerçevede olması muhtemel kamera kayıtlarında kim görünüyorsa incelenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Suçun, suçlunun ve delillerin gizlenmesi, saklanması ve bildirilmemesi yönünde üçüncü kişilerin de dahil olabileceğini düşünüyoruz. Daha çok delillerin gizlenmesi aşamasında başkalarının da olma ihtimalini düşünüyoruz. Olası şüpheli, suça karışmış olması ihtimali yüksek olan, yani delillerin gizlenmesi, suçlunun gizlenmesi, delillerin ortadan kaldırılması gibi suçları işlemiş olduğunu düşündüğümüz kişilerin telefon kayıtlarını, HTS raporları dediğimiz baz istasyonlarını da içerir şekilde savcılıktan istedik. Ayrıca ifadelerde geçen dinlenmemiş olan birkaç kişi vardı, bunları tespit ettik ve savcılıktan bunların da dinlenmesini talep ettik” dediler. Avukatlar, cinayet öncesinde ve özellikle sonrasında zanlı Ahmet Suphi A.’nın başta eşi olmak üzere bazı akrabalarının da aralarında bulunduğu kişilerle çok yoğun telefon görüşmeleri yaptığı ve mesajlaştığı bilgilerinin soruşturma dosyasında yer aldığına da işaret ederek, bu kişilerin ayrıntılı telefon kayıtlarının incelenmesi, silinen mesajların geri getirilmesi yönünde de talepte bulunduklarını kaydettiler.

Haberin Devamı

“JANDARMA KRİMİNALDEN GELMESİ GEREKEN RAPORLAR VAR”

Henüz jandarma kriminalden gelmesi gereken raporlar olduğunu da dile getiren avukatlar, Özgecan’ın yakılmış cesedinin bulunduğu yerde çakmak ile iki tane bıçak olduğunu belirterek, şunları söylediler: “Bunlara ilişkin tespitler açısından jandarma kriminalden gelmesini beklediğimiz raporlar var. Ayrıca bunun suçla ne kadar ilgisi olduğunu bilmiyoruz ama cesedin yanında 10 cm’lik yanık vaziyette bir metal parçası var. Bu da zaten araştırılacak.” Otopsi raporunda Özgecan’ın iç solunum yollarında is bulaşığına rastlanmadığının yer aldığına dikkat çeken avukatlar, “Bu da yakıldığı esnada ölmüş olduğu anlamına geliyor. Raporda gerçekleşen tecavüz bulgusu da yok ama böyle bir girişimin olmadığı anlamına da gelmez. Biz öyle düşünüyoruz. Bunların hepsini ileriki aşamalarda değerlendireceğiz” dediler.

Haberin Devamı

“HER ÜÇ SANIK HAKKINDA DA ASLİ FAİL OLARAK DAVA AÇILMALI”

İddianamenin önümüzdeki hafta sonuna doğru hazır olacağını ve mahkemeye gönderileceğini tahmin ettiklerini dile getiren avukatlar, şöyle devam ettiler: “Şu anda her 3 sanık da canavarca hislerle ve eziyet çektirerek adam öldürme suçundan tutuklu. Biz her 3 sanık hakkında da yine aynı suçtan asli fail olarak iddianame hazırlanıp dava açılması gerektiğini düşünüyoruz. Şu anda bize göre başka bir şeyi yok ama yardım, yataklık, daha doğrusu adam öldürmeye yardım fiilinden olabilir ama bizce burada ona ihtimal yok. Çünkü üçü bir araya geliyor, öldürme konusunda birlikte karar veriyorlar, ortak bir karar oluşturuyorlar ve üçü birlikte hareket ediyor. Bu sebeple de her üçü hakkında da asli fail olarak dava açılması gerektiğini düşünüyoruz ve böyle de olması gerekiyor.”

ÖZGECAN’IN ÖLDÜRÜLMEDEN ÖNCE SON GÖRÜNTÜLERİ

Bu arada üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmeden hemen önce bir alışveriş merkezindeki görüntüleri ortaya çıktı. Alışveriş merkezinin güvenlik kamerası görüntülerine göre Özgecan Aslan, öldürülmeden birkaç saat önce arkadaşı ile birlikte Tarsus ilçesindeki bir alışveriş merkezine gelerek alışveriş yapıyor. Ardından çıkışa yönelen iki arkadaş, alışveriş merkezinin kapısından çıktıktan sonra kısa bir kararsızlığın ardından yeniden içeriye giriyorlar. Özgecan ve arkadaşı birkaç dakika sonra saat 20.30 sıralarında alışveriş merkezinden ayrılıyor. Özgecan Aslan’ın minibüse girme anı da yine alışveriş merkezinin kameraları tarafından kaydediliyor. Bir başka kamera görüntüsünde ise katil zanlısı Suphi A.’nın yardım istediği arkadaşı Fatih G.’nin bir akaryakıt istasyonunda kaydedilen görüntüleri ortaya çıktı. Kamera görüntülerine göre kendisine ait beyaz bir araçla akaryakıt istasyonuna gelen Fatih G., elindeki bir bidonla pompaya yanaşıyor. Bu sırada bir de sigara yakıyor. Zanlı, parayı verip benzini aldıktan sonra uzaklaşıyor.

Haberin Devamı