Türkiye (Son Dakika) Özgecan için -13 derecede çıplak ayakla eylem

Özgecan için -13 derecede çıplak ayakla eylem

Paylaş
Özgecan için -13 derecede çıplak ayakla eylem

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesini Erzurum'da tek başına çıplak ayakla protesto eden Firdevs Korkmaz, "Şu an onun mezarında hissettiği soğuğu ben de burada hissetmek istiyorum" dedi.

Merkez Yakutiye ilçesinde Atatürk Anıtı’nın bulunduğu Havuzbaşına saat 10.30’da gelen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Erzurum İl Temsilcisi PM üyesi eczacı Firdevs Korkmaz, hava sıcaklığının sıfırın altında 13 derece olmasına aldırmadan çoraplarını ve kabanını çıkarıp Özgecan Aslan’ın öldürülmesini proteste etti.

Haberin Devamı

Taş ve buzlu zeminde yalın ayakla bekleyen Korkmaz, gözyaşları arasında toplumu kadın cinayetlerine karşı duyarlı olmaya davet etti.

EVLİ VE BİR ÇOCUK ANNESİ

Evli ve bir çocuk annesi Firdevs Korkmaz, Özgecan’ı rüyasında gördüğünü ve yaşadıklarının her saniyesini içinde hissettiğini belirterek, "O yüzden bugün sabah apar topar böyle bir şey yapma kararı aldım. Bu olaya dikkat çekebilmek için ne yapmak gerekiyorsa yaparım. Şu an kendimi burada asarım bile. Eğer bu olaya dikkat çekeceksem, çözüm bulunması noktasında bir başlangıç olacaksa kendimi feda etmeye hazırım. İnsanların bu konuda çok duyarsızlaştıklarını düşünüyorum. Eylem yapmak için kimi çağıracaktım. Hangi kadını çağıracaktım. Çünkü şu anda benim gözlemlediğim kadınlara eşleri izin vermedikleri sürece evden dışarı çıkmazlar. Şu an hava eksi 13 derece soğuk. Ama ben burada olabiliyorsam demek ki soğuğun hiçbir önemi yok. Bir şeyleri engellemek için çaba harcanaksa soğuğun hiçbir önemi yok. Şu an Özgecan mezarında. Onunda ayakları bütün bedeni soğukla temas ediyor. Sadece onun mezarında soğuğu hissetiği gibi bende burada hissetmek ve bu soğuğu da herkesin hissetmesini istedim" dedi.

Haberin Devamı

"EŞİMİN BÖYLE PROTESTO ETMESİNE İZİN VERMEZDİM"

Polisin güvenlik önlemi altında yaklaşık 15 dakika süren protestoyu uzaktan izleyen bazı erkekler Firdevs Korkmaz’a destek verdiğini söylerken, bazıları da, "Ben eşimin böyle bir protesto yapmasına izin vermezdim" dedi.