Türkiye (Son Dakika) Özgecan için kolunu dağladı

Özgecan için kolunu dağladı

Paylaş
Özgecan için kolunu dağladı

Adana'da 28 yaşındaki Süleyman Özşahin, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için eylem yaptı. Kamyonetinin üzerine çıkan Özşahin, küçük tüpte ısıttığı demir çubuğu koluna bastırıp kendini yaralarken, 'Ya o adam idam olacak ya da ben' diye bağırdı.

Kent merkezinden geçen D-400 Karayolu üzerindeki Türkkuşu Kavşağı’na kamyonetiyle gelen pimapen ustası Süleyman Özşahin, vatandaşların şaşkın bakışları altında aracının üzerine çıktı. Yanında getirdiği küçük tüpü yakarak, ısıttığı demir çubukla kolunu dağlayan Özşahin, elindeki bıçakla da polislerin kendisine yaklaşmasını engelledi.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer27458","27458","201502","27458-262787.jpg","1", "0","Özgecan için kendini dağladı");

'KANI YERDE KALMAYACAK'


Polislerin ikna etmek için çaba harcadığı Özşahin, Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan için eylem yaptığını söyledi. Özşahin "Özgecan’ın kanı yerde kalmayacak. Bugün Özgecan’ın hesabı sorulacak. Özgecan’ın çığlıklarını kim duydu, polis nerdeydi. O kız ormanda yakılırken, onun çığlıklarını kim duydu. Bunun hesabını kim verecek" diye bağırdı.



BEN ORADA OLSAM BÖYLE OLUR MUYDU?

Özşahin daha sonra tüpte ısıttığı demir çubuğu koluna bastırırken, "Ben o adamın idam olmasını istiyorum. Ya o adam idam olacak ya da ben idam olacağım. Onun bedeni böyle yanarken onun çığlıklarını kim duydu. Ben orada olsaydım böyle olur muydu. Ben onun kanını yerde bırakır mıydım?" diyerek kendini yaraladı.
Daha sonra eylemine son veren Özşahin’in, polisler tarafından emniyete götürülürken ağladığı gözlendi.

Salih ÜÇTEPE- Süleyman CÜZDAN / ADANA, (DHA)