Gündem Özgecan için yürüdüler

Özgecan için yürüdüler

Paylaş
Özgecan için yürüdüler

Mersin'in Tarsus ilçesinde bıçaklanarak öldürüldükten sonra cesedi benzin dökülerek yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için halk sokağa döküldü

Çağ Üniversitesinde psikoloji bölümü 1. sınıfta okuyan Özgecan Aslan, evine gitmek için bindiği minibüsün şoförü Ahmet Suphi A. (26) tarafından bıçaklanarak öldürülmüş, daha sonra şoför Ahmet Suphi A. babası N.A. (50) ve arkadaşı F.G. (20) tarafından üzerine benzin dökülerek yakılmıştı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer27159","27159","201502","27159-258961.jpg","1", "0","Özgecan için yürüdüler...");

Tüm bu gelişmeler üzerine sosyal medyada örgütlenen Tarsuslular bugün kentin en işlek caddesinde toplanarak yürüyüş yaptılar. Sloganlar atarak vahşi cinayeti kınayan Tarsuslular cadde boyunca ellerinde pankartlarla yürüdüler.

Yürüyüşte ‘Kadınlar sokağa hesap sormaya’, ‘Kadınlar Sokağa Dayanışmaya’, Kadın Şiddetine Son’, ‘Uyuyor musun Kadın Katliamı var’, ‘Hepimiz Özgecan’ız’ ve ‘Kadın Yaşam Özgürlük’ sloganı attılar.

Grup adına bir konuşma yapan Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, cinayet olayını nefretle kınadıklarını belirterek, tüm kadın cinayetlerinin sorumlusunun hükümet olduğunu savundu.

"Hepimiz Özgecanız" diyen Yücel, "Bunlar münferit olaylar değildir, bazen yolcu otobüsünde, bazen yolcu duraklarında, bazen sokak ortasında Türkiye’de her gün beş kadın öldürülüyor. Bizler başka Özgecanların ölmesini istemiyoruz. Bu iktidarın yakasına yapışacağız, hesap soracağız" şeklinde konuştu.

İSTANBUL'DA DA YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

'İstanbul'da da 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' tarafından CHP Milletvekili Melda Onur'un da katıldığı bir yürüyüş düzenledi.

Taksim Fransız Konsolosluğu önünde toplananlar yüzlerce kadın, Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Özgecan Aslan cinayeti için akşam saat 19.00 Kadıköy'de, saat 16.00'da ise Ankara Güvenpark'ta protesto gösterisi düzenlenecek.