Gündem Özgecan soruşturmasında avukat krizi

Özgecan soruşturmasında avukat krizi

Paylaş
Özgecan soruşturmasında avukat krizi

Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Bulut, Mersin Barosu'na yazı yazarak, soruşturmanın resmi olarak tamamlanabilmesi için avukat tahsis edilmesini istedi

Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan cinayetine karışan 3 zanlı için avukat tahsis edilmemesi soruşturmayı çıkmaza soktu.

Haberin Devamı

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre;Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Bulut, Mersin Barosu’na yazı yazarak, zanlılardan Necmettin Palandöken’e ısrarla talep edilmesine karşın baro tarafından avukat gönderilmediğini bildirdi.

SORUŞTURMANIN TAMAMLANMASI İÇİN...

Jandarma Komutanı Bulut, soruşturmanın resmi olarak tamamlanabilmesi ve savcılığa sevk işleminin bitirilebilmesi için acilen avukat atamasının yapılmasını istedi.

BARO BAŞKANI NE DİYOR

Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, bugün öğleden sonra Özgecan Aslan’ın ailesini ziyaret etti. Ziyaret sonrası soruları yanıtlayan Antmen, hiç bir avukatın zanlıları savunmak istemediğini belirterek şunları söyledi:

"Mersin Barosu’nun 1600 avukatı rızalarıyla böyle bir caninin yanında olmak istemediklerini beyan etti. Toplumda kadına karşı artan şiddetin en vahşi ve acımasızlarından biriyle karşı karşıyayız. Tarsus ve Mersin’deki avukatlarımızın yoğun talepleri üzerine biz de avukat arkadaşlarımızın yanında durduk ve bu zanlılara avukat tayin etmedik. Ceza Muhakemesi Kanunu, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gereğince herkesin avukatla te

’AİLENİN AVUKATIYIZ’

Sürecin tıkanmaması ve adli sürecin işlemesi için bir avukat gözetiminde zanlıların ifadesinin alınması gerektiğini, jandarmanın kendilerinin yazılı bir talepte bulunduğunu belirten Antmen, şöyle devam etti:

"İfadeleri tamamlanamadığından dolayı zanlılar adliyeye sevk edilemiyor. Savunma hakkı kutsal ama Mersin avukatları zanlıları savunmak istemiyor ve Türkiye’de de avukat bulacaklarını zannetmiyorum. Son olarak jandarma avukat talebini yazılı olarak bildirdi ve yönetim kurulu olarak kendi aramızda görüşüp değerlendireceğiz. Bugün de burada acılı aile, Mersin Barosu’na başvurarak müdafiliklerini yapmamızı istedi. Biz de baro olarak avukatlık kanunun verdiği yetkiyle Tarsus ilçe te

Haberin Devamı