Gündem Özgecan'ın adı Barış Meydanı'nda yaşayacak

Özgecan'ın adı Barış Meydanı'nda yaşayacak

Paylaş
Özgecan'ın adı Barış Meydanı'nda yaşayacak

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde geçen ay öldürülen üniversiteli Özgecan Aslan'ın adı Büyükşehir Belediye Meclisi'nin oy birliği ile aldığı karar gereği Kültür Parkı'nda yer alan Barış Meydanı'na verildi

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantısı Kongre ve Sergi Sarayı’nda MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Özgecan Aslan’ın dev bir fotoğrafı asıldığı toplantıya Tarsus İlçesi’nin Azerbaycan’daki kardeş şehri olan Xetai şehrinin Valisi Razim Memedov, Belediye Başkanı Teymur Manadov ve beraberindeki heyet de konuk olarak katıldı.

Özgecan Aslan’ın adını yaşatmak için, merkez Yenişehir İlçesi’ndeki Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan Kültür Parkı’ndaki Barış Meydanı’nın adının Özgecan Aslan Barış Meydanı olarak değiştirilmesi ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi. Kararla birlikte meydanın adının değiştirilmesinin yanı sıra Özgecan Aslan Anıtı’nın da yapılarak, yeniden düzenlenecek.

Ayrıca 26 Şubat 1992 tarihinde Ermeniler tarafından Azerbaycan’ın Karabağ Özerk Cumhuriyeti’ne bağlı Hocalı kentinde, Azeri Türklerine yapılan katliamın kınanması ile ilgili teklifin görüşülmesi de oy birliği ile kabul edildi.


Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)