Gündem Özgecan'ın adı psikoloji laboratuvarında yaşayacak

Özgecan'ın adı psikoloji laboratuvarında yaşayacak

Paylaş
Özgecan'ın adı psikoloji laboratuvarında yaşayacak

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan'ın adı İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Zihin, Davranış ve Beyin Araştırmaları Laboratuvarı'na verildi

Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan’ın adı İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü Zihin, Davranış ve Beyin Araştırmaları Laboratuvarı’na verildi. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre; İEÜ Konferans Salonu’ndaki törende "Ülkemizde Yükselen Şiddet, Nedenleri ve Önlenmesine Yönelik Farklı Yaklaşımlar" konusu ele alındı.

Haberin Devamı

İEÜ Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Çetinkaya, Özgecan adının yaşamasını istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Özgecan sizler gibi psikoloji öğrencisiydi. Fotoğraflarında gördüğünüz gibi laboratuvarda çalışıp kendini ve insanları anlamaya çalışıyordu. Her gelen nesil ’kim Özgecan’ diye sorsun, böylelikle onu tanısın istedik. İnsanlarımız, sevdikleri, sahip oldukları güzel şeyleri paylaşmayı ister. Bizim için de laboratuvarımız çok önemli. Orada bilim üretiyoruz. Bunun için laboratuvarımızı paylaşmak istedik."

'GURUR DUYUYORUZ'

İEÜ Psikoloji Bölümü öğrencileri adına konuşan 3. sınıf öğrencisi Simge Tekin de Türkiye’nin cinayet, tecavüz ve istismar haberlerine boğulduğuna dikkati çekti. Kadın olmanın başlı başına bir cinayet sebebi haline dönüştüğünü savunan Tekin, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Gencecik bir üniversite öğrencisi olan Özgecan arkadaşımız, kardeşimiz, gelecekteki meslektaşımız bu ülkede kadın olmanın korkusuyla yanında biber gazı taşırken ailesinden, gelecek ideallerinden, sevdiklerinden hunharca koparılmıştır. Bu olay, yalnızca Özgecan’ın ailesinin ve yakınlarının değil, yaşadığı süreçte onunla tanışamamış olan bizleri de derinden yaralamıştır. Bu sorun toplumun sorunudur. Bu, hepimizin sorunudur."

Kadınların, korkuya, şiddete ve cinayete maruz bırakılarak toplumda dezavantajlı konuma getirilmesini önlemek istediklerini aktaran Simge Tekin "Psikoloji eğitiminin daha birinci yılında olan güzel Özgecan’ın laboratuvarımızda yaşaması ve genç bilim aşıklarına ışık olması dilekleriyle Psikoloji Bölümü, Zihin, Davranış ve Beyin Araştırmaları Laboratuvarı’na Özgecan Aslan ismini vermekten gurur duyuyoruz" diye konuştu.

AA