Spor 'Özgener 3 aydır telefonlarıma bakmıyor'

'Özgener 3 aydır telefonlarıma bakmıyor'

Paylaş
'Özgener 3 aydır telefonlarıma bakmıyor'

'Özgener 3 aydır telefonlarıma bakmıyor'

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, 2016 Avrupa Şampiyonası'nı Türkiye’ye getirmek için lobi çalışmaları yaptığını söyledi. Çavuşoğlu, “Fakat konuyla ilgili Federasyon Başkanı Mahmut Özgener’i 3 aydır arıyorum, telefonlarıma cevap vermediği gibi daha sonra bana da dönmüyor” dedi.

Haberin Devamı

Belek’te devam eden Bayanlar Golf Şampiyonası'nı izleyen AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2016 Avrupa Şampiyonası'nı mutlaka Türkiye’ye getireceklerini kaydetti. Bunun için AKPM Başkanı olarak yurt dışında lobi çalışmalarının devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, “Fakat konuyla ilgili Federasyon Başkanı Mahmut Özgener’i 3 aydır arıyorum, telefonlarıma cevap vermediği gibi daha sonra bana da dönmüyor. Kendisi ben yurtdışında iken görüşmek için beni aramıştı. O zaman Türkiye’de olmadığım için kendisiyle görüşememiştim. Fakat daha sonra ben ve danışmanlarım kendisini aramamıza rağmen bize dönmedi. Demek ki müsait değil, müsait olunca döner herhalde” diye konuştu.

‘NORMAL TURİST 500 EURO HARCARSA, GOLFÇÜ 1800 EURO HARCAR’

Haberin Devamı

2012 yılında Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı Dünya Amatör Golf Şampiyonası'nın da Türkiye açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Golf turizmine herkesin destek olması gerekir. Çünkü bugün normal bir turist 500 euro harcama yapıyorsa, bir golfçü 1800 euro harcama yapıyor. Onun için golf turizmini geliştirmemiz lazım. Biz hükümet olarak, golf turizmine destek veriyoruz. Yeni golf sahaları yapmamız gerekiyor. Onun için Turizm Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerin ardından Antalya’nın Torosları'na yeni golf sahaları çalışmalarımız var ve buralarda 12 ay golf oynanabilir. Antalya golfte en önemli destinasyon bölgelerden biri. Bunun yanında Türk Hava Yolları’nın broşürlerinde de golf turizminin tanıtımını yapacağız. Ayrıca İngiltere, İrlanda ve İsviçre’de direkt uçuşlar yapılması konusunda çalışmalarımız devam ediyor.”

Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)