Gündem 'Özgür basın sindirilmek isteniyor'

'Özgür basın sindirilmek isteniyor'

Paylaş
'Özgür basın sindirilmek isteniyor'

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Senatosu Başkanı Nail Güreli'den 'Baskı var' eleştirisi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 'nden yapılan yazılı açıklamada, Basın Senatosu Başkanlık Divanı'nın son günlerde kendisine de yansıtılan şikâyetleri dikkate alarak Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi çerçevesinde durum değerlendirmesi yaptığı belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, alınan kararlarla ilgili Basın Senatosu Başkanı Nail Güreli'nin değerlendirmesi şu şekilde verildi:

“Son aylarda basına karşı baskılar endişe verici şekilde artıyor. Yaşananlar tek bir olaydan ibaret değildir. Gelişmelerin en endişe verici yanı araştırmacı gazetecilerin özgürce görev yapmalarının adeta bir kampanya halinde engellenmeye çalışılmasıdır. Ne yazık ki biri birini ihbar eden, meslektaşlarına ağır suçlamalar yöneltenlere rastlanıyor. Görünen odur ki sapla saman birbirine karışmıştır.

'TEK SESLİ BASIN İSTİYORLAR'

Bu bunalım ortamında, özgür basın sindirilmek ve hatta çökertilmek tehlikesiyle karşı karşıyadır. İktidarın ve bazı egemen çevrelerin tek sesli basın istedikleri anlaşılmaktadır. Ayrıca, yargı yoluyla çözülmesi mümkün olabilecek sorunlar, hukuk bir yana bırakılarak, bir yok etme kampanyasına dönüştürülmektedir. Basına her vesileyle gözdağı verilmekte, insaf ve vicdan ötesi her türlü baskılarla basını, muhalefeti sindirme kampanyası uygulanmaktadır.

TGC Basın Senatosu Başkanlık Divanı, basını ve gazetecileri meslek ilkelerine bağlı kalarak sorumlu davranmaya özellikle kişilik haklarına saygıya davet eder. Bu bağlamda Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde yer alan bir ilkeyi ve bir doğru davranış kuralını meslektaşlarımızın ve kamuoyunun dikkatine sunarız"

Haberin Devamı

İSTANBUL DHA