Gündem Özkan ve Balbay operasyonla ayrıldı

Özkan ve Balbay operasyonla ayrıldı

Paylaş
Özkan ve Balbay operasyonla ayrıldı

Ergenekon'dan tutuklu gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan, beraber kaldıkları koğuşlardan ayrılarak tek kişilik hücrelere konuldu. Özkan, kötü muamele gördüklerini öne sürdü

Ergenekon davaları nedeniyle Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve aynı koğuşta kalan gazeteciler Tuncay Özkan ile Mustafa Balbay, önceki yarısı gerçekleştirilen operasyonla tek kişilik hücrelere konuldu.

Özkan, TBMM İnsan Hakları Komisyonu, insan hakları dernekleri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve medya örgütlerine gönderilmek üzere el yazısıyla hazırladığı ve avukatı aracılığıyla basın kuruluşlarına ulaştırdığı bilgilendirme mesajında, Balbay ile Silivri 4 nolu cezaevinde kalırken, 28 Şubat Pazartesi akşamı saat 21.00’de ‘zor kullanma ve tehdit’ ile F-12 koğuşundan alınarak, Silivri 1 Nolu cezaevine nakledildiklerini kaydetti.

'CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK EDİLDİ'

Saat 02.30 sıralarında Balbay ile ayrıldıklarını, kendisinin B Blok’ta, Balbay’ın ise F Blok’taki hücreye konulduğunu ifade eden Özkan, “kendisinin ve Balbay’ın can güvenliğinin yok edildiğini” öne sürerek, kurumları göreve davet etti.

Özkan, 1 Nolu Cezaevi Müdürlüğüne verdiği dilekçede de İnsan Hakları İzleme Komitesi’nin acilen çağrılmasını, kurum savcısıyla acilen görüştürülmesini, tecrit ve hücre uygulamasına derhal son verilerek Balbay ile aynı koğuşa çıkarılmasını istedi. Özkan’ın avukatları da yaptıkları açıklamada, müvekkilerinin ‘zor kullanılarak’ götürüldükleri hücrelerin hala inşaat halinde olduklarını öne sürdü.

Haberin Devamı

'SİYASİ BİR UYGULAMA'

Adının açıklanmasını istemeyen Tuncay Özkan’ın bir yakını da şunları söyledi: “Bu insanlar mahkeme aşamasındalar yani suçlu olduklarına dair kesin bir karar yok. Yargılama devam ediyor. Bu yargılamanın da siyasi olduğunu söylüyorlar. Avukatımız yetkililerden net bir cevap alamıyor.”

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Sadullah Ergin Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın ayrı ayrı koğuşlara konulmasına açıklık getirdi. Bakan Ergin "yasa bu tür sanıkların ayrı ayrı tutulmalarını öngörür" dedi. Daha önce niye birlikte kalıyorlardı diyorsanız fiziki koşulla o zaman uygun değildi. Şimdi uygun dedi. Kararı alanın Silivri cezaevi olduğunu kaydetti.

SELAHATTİN GÜNDAY İstanbul DHA

Haberin Devamı