Spor Özkayha için suç duyurusu

Özkayha için suç duyurusu

Paylaş
Özkayha için suç duyurusu

Sivassporlu bir taraftar, sarı-kırmızılı ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona eren Galatasaray-Sivasspor maçını yöneten hakem Halis Özkahya hakkında, "ruh sağlığını bozduğu" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi veren Sivasspor taraftarı Muharrem Tağızade, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, karşılaşmayı izlemek için İstanbul’a gittiğini söyledi.

Maçta Özkahya’nın hakemlik etiğine sığmayan, futbolun etik kurallarına uymayan kararlar verdiğini iddia eden Tağızade, "Bu kararların nihayetinde özellikle Sivas’ta binlerce insan perişan oldu. Vermiş olduğu kararlardan ruh sağlığım etkilendi, çok ağladım, üzüldüm. Hakeme olan güvenimiz sarsıldı. Ben de Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum, Halis Özkahya’dan şikayetçi oldum. İfademi aldılar" diye konuştu.

Dilekçesinin kabul edildiğini belirten Tağızade, şöyle konuştu:

"Galatasaray-Sivasspor maçında kararların hepsi inisiyatiften öte hakemin keyfine bağlıydı. Hep haksız kararlar verdi. Penaltı, kırmızı kartlar, sarı kartlar, futbolculara uyarılar olsun... Sivassporlu futbolcuların emeklerini gasp etti. ’Galatasaray sahipli, Sivasspor sahipsiz’ gibi bir tavır sergiledi. ’Hiç kimse sahipsiz değil’ vurgusu yapmak için şikayetçi oldum. Çünkü hukuk devletindeyiz. Yasalar ne gerektiriyorsa o yapılır."

ANAYASANIN 59. MADDESİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

"Devlet, her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder. Devlet başarılı sporcuyu korur" diyen Anayasa’nın 59. maddesine dayanarak suç duyurusunda bulunduğunu dile getiren Tağızade, Özkahya’nın maçtaki kararlarıyla kendisi gibi onbinlerce insanın ruh sağlığını olumsuz etkilediğini ileri sürdü.

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Türk Telekom Arena Stadı’nda oynanan Galatasaray-Sivasspor maçında, Sivasspor’dan 3, Galatasaray’dan 1 futbolcu kırmızı kart görmüş, ev sahibi ekip lehine 2 penaltı kararı verilmişti. Maç, Galatasaray’ın 2-1 üstünlüğüyle sona ermişti.

AA

Haberin Devamı