Pazar Postası Ozon mucizesi
Paylaş
Ozon mucizesi

Ozon mucizesi

Ozon, son dönemin en popüler sağlık ve güzellik kaynaklarından biri. Kansere ve daha pek çok sağlık sorununa, uykusuzluğa, selülite, ağrılara, saç dökülmelerine, cilt problemlerine çare olduğu söyleniyor... Fakat ne olduğu, nasıl kullanıldığı pek iyi bilinmiyor. Ozonun faydaları ve tedavi yöntemleri konusunda uzman doktor Abit Nadi Demirci’yle konuştuk. Süleyman Demirel, Ajda Pekkan, Deniz Baykal, Mesut Yılmaz’ın ozondaki şifayı çoktan keşfeden ünlülerden sadece birkaçı olduğunu ondan öğrendik...

Haberin Devamı

Esra Savaş

esra.savas@posta.com.tr

Ozon nedir?

Ozon, üç oksijen atomundan oluşan bir kimyasal bileşik. Oda sıcaklığında renksiz, karakteristik kokusu olan bir gazdır. Çok güçlü okside etme ve dezenfekte etme özelliği vardır. Ozon gazı kullanılarak yapılan tedavilere ozon terapi denilir. Ozon tedavisi, etkileri yüzlerce çalışma ile kanıtlanmış etkili bir yöntemdir.

Nasıl ve hangi alanlarda kullanılıyor?

Ozon terapi kısaca belirli bir miktarda ozon ve oksijen gazı karışımının vücut boşluklarına, dolaşım sistemine ya da cilde direkt olarak uygulanması şeklinde özetlenebilir. Kronik yorgunluk, astım ve alerjik hastalıklar, kansere destek, yanıklar ve haşlanma yaraları, romatizmal hastalıklar, kaseklem hastalıkları, felç sonrası destek, radyoterapi ve kemoterapiye destek, selülit, saç dökülmesi, gençleşme, obezite-kilo sorunu, kas hastalıkları, deri ve göz hastalıkları, iyileşmeyen yaralar, bakterimantar enfeksiyonları, cinsel fonksiyon bozuklukları gibi pek çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Ozon terapi yöntemleri arasında yer alan ‘kan yıkama’ nasıl yapılıyor?

Kan yıkama, toksinlerin atılması, doku oksijenlenmesi, bağışıklık ve dolaşım sisteminin güçlenmesi amacıyla çok yararlı ana ozonterapi yöntemidir. Steril vakumlu bir şişeye kişinin kanının alınıp, ozonlanıp, alınan kanın kişiye aynı damardan geri verilmesiyle yapılan bu tedavi 15 dakika içinde kanı yıkayıp temizleyerek vücut direncini artırır. Yıl içinde 15’er dakikalık 10-15 kürle hep genç ve zinde kalmak mümkündür. Bu uygulamalar ile 80 yaşındaki bir adam 55 yaşın bedenine ve enerjisine kavuşabilir.

Ozonla selülit tedavisi nasıl oluyor?

Ozon farklı mekanizmalarla selülitte etkilidir. Ciltte biriken yağ asitleri ile etkileşerek yağ zincirlerinin kırılmasına ve vücuttan atılmasına neden olur. Yapılan çalışmalarda ozon terapinin selülitin geleneksel tedavisinden daha etkili olduğu ortaya çıkarılmıştır.

Peki cildimize yararlı mı?

Vücudu sıkılaştırarak forma girmesi, diri bir görünüm kazanması, göğüslerde dikleşme, göbek çevresi ve gıdık yağlarının eritilmesinde etkinliği kanıtlanmıştır. Yorgunluğa bağlı göz altı torbalarının ve morluklarının giderilmesinde de başarıyla kullanılıyor.

Haberin Devamı

Cinsel fonksiyon bozukluklarına nasıl etki ediyor?

Ozon terapi alanların cinsel fonksiyonlarında artış gözlenmiştir. Özellikle stres ve de diyabet hastalarına erken dönemde görülen cinsel sorunlarının giderilmesinde çok etkili.

Başka neler için ozon terapi kullanılıyor?

Ağrı tedavisi öncelikli olarak ön plana çıkıyor. Özellikle bel ve boyun fıtıklarında, diz kireçlenmelerinde kullanılıyor. Buharlı bir ortamda kafa derisine başlık yardımıyla ozon gazı verilmesi yöntemiyle saç, kepek, kafa derisi ve saç problemlerinde çok iyi sonuçlar veriyor.

Ozon yağı ve kremi var bir de?

Hem gençleştirici özelliği var hem de yaraların iyileşmesinde (egzama, el-ayak mantarları vb.) etkili olur. Yüzünüze, kırışıkların olduğu bölgelere sürebilirsiniz. Ancak piyasada pek çok ürün var. Bu konunun uzmanlarının tavsiye edeceği ürünleri kullanmanızda fayda var.

Haberin Devamı

Ozon ile ilgili son çalışmalar neler?

Ozon terapi yurtdışında MS (Multipl skleroz) hastalarının tedavisinde de kullanılmaya başlandı. Bu tedaviyle hem bağışıklık sistemini dengeliyorsunuz hem de hastalığın ilerlemesini durdurabiliyorsunuz

Bu yazı 27 Şubat 2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır