Gündem Özpınar yeniden görevde!

Özpınar yeniden görevde!

Paylaş
Özpınar yeniden görevde!

HSYK'ya başvurdu, geri dönüş için kabul aldı

2003'te 'fazla makyaj yaptığı, mini etek giydiği ve bir avukatla ilişkisi olduğu' gerekçesiyle meslekten atılan Hakim Arzu Özpınar, HSYK kanunununda yapılan değişikliğin ardından kurula göreve geri dönmek için başvuru yaptı. HSYK'nın başvurusunu kabul etmesinin ardından, Özpınar göreve geri dönüyor.

Haberin Devamı


ÖZPINAR MESLEKTEN NEDEN ATILDI?

Ankara Hukuk Fakültesi’nden ikincilikle mezun olan Arzu Özpınar’ın henüz 27 yaşında genç bir hâkimken hayatını karartan süreç, son görev yeri Gülnar’da HSYK’ya şikâyet edilmesiyle başladı. Bir davada bazı polisler hakkında mahkûmiyet kararı vermesinin ardından Bakanlığa “Milliyetçi polisler”, “Adliye çalışanları” ve “bir vatandaş” gibi imzalarla gönderilen ihbar mektuplarında Özpınar’ın ‘fazla ruj sürdüğü’, ‘mini etek giydiği’, ‘odasına bir avukatı alıp kapıyı kapattığı’, ‘farklı erkeklerle yemek yediği’ iddia ediliyordu. Şikâyetler üzerine Adalet Bakanlığı’nın, Özpınar’ın meslek hayatındaki ilk soruşturmayı başlatarak görevlendirdiği müfettiş ‘ihraç’ talebiyle hazırladığı raporu HSYK’ya gönderdi.

Haberin Devamı


BEKARET RAPORU ALDI

Bir avukatla ilişkisi olmadığını kanıtlamak için bekaret raporu dahi alan Özpınar için toplanan kurul, dörde karşı beş oyla meslekten ihraç edilmesine karar verdi.

YASEMİN GÜNERİ / ÖZEL HABER-HABERTÜRK