Dünya Özür diledi ama hâlâ konuşuyor

Özür diledi ama hâlâ konuşuyor

Paylaş
Özür diledi ama hâlâ konuşuyor

'Alçak koltuk' tezgahının mimarı 'resmi özür' dilemiş olmasına rağmen hâlâ kendini savunmaya devam ediyor

Türkiye Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’a karşı girişilen “alçak koltuk” tezgahının mimarı, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, dün gece yarısı dilediği “resmi özür”e rağmen kendini savunmaya devam ediyor. Türkiye’ye karşı sergilediği davranıştan İsrail’in karlı çıkacağını savunan Ayalon, “Çünkü Türkiye bundan sonra açıklamalarında daha dikkatli olacak” diye konuştu.

GÜL RESTİ ÇEKTİ, İSRAİL ÖZÜR DİLEDİ

Haberin Devamı

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre Ayalon’un ofisinden yapılan açıklamada, İsrailli bakan yardımcısının, 16 milletvekilinin Büyükelçisi Çelikkol’a özür mektubu göndermesinden rahatsız olduğu belirtilerek, “Türk liderliği her fırsatta, tek şuçu kendini Gazze’deki roket saldırılarına karşı korumak olan İsrail’e saldırırken neredeydiler? Şimdi de İsrail devletinin yanında yer almak yerine ve vatandaşlarının haklarını savunmak yerine özür mektubu yazıyorlar” denildi.

ÇELİKKOL'UN GELİŞİ İPTAL

Bu arada, gelişmeler üzerine Türkiye'ye dönüşü gündeme gelen Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol, İsrail'in özür dilemesiyle gelişini iptal etti. Çelikkol'un bugün Tel-Aviv'den İstanbul'a uçan THY'nin TK 1193 sefer sayılı uçağı ve TK 1185 sayılı Tel Aviv-İstanbul uçaklarına rezervasyon yaptırdığı öğrenildi.

TEL AVİV, (DHA)

Haberin Devamı