Dünya 'Özür dilerim ekselansları'

'Özür dilerim ekselansları'

Paylaş
'Özür dilerim ekselansları'

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon'un, Büyükelçi Çelikkol'a gönderdiği özür mektubunun tek sayfa ve İngilizce yazıldığı öğrenildi

İNGİLİZCE VE TEK SAYFA

Haberin Devamı

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’u ‘alçak’ koltuğa oturtarak diplomatik skandala neden olmuştu. İki ülke arasındaki gerginlik Ayalon’un Çelikol’a yazdığı özür mektubu ile son bulmuştu. Danny Ayalon’un yazdığı mektubun tek sayfa ve İngilizce olarak kaleme alındığı bildirildi. Danny Ayalon’un mektubunda Büyükelçi Çelikkol’a yönelik hitap cümlesinin “Your Exellency” (Ekselansları) diye başladığı öğrenildi.

SATIR SATIR İNCELENDİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, mektupla ilgili ilk değerlendirmeyi ve mektubun bir özür olup olmadığıyla ilgili ilk incelemeyi Zagreb Havalimanı’nda yaptığı kaydedildi. Başbakan Tayyip Erdoğan’a da iletilen mektupta yazan kelimelerin teker teker diplomatik dile göre incelendiği de belirtildi. Mektubun incelenmesinin ardından, devletin zirvesinde yaşanan telefon trafiği sonucunda, Ankara mektubu “özür” olarak kabul etti.

Haberin Devamı