Gündem 'Özür dileriz, suyunuzu kesiyoruz'

'Özür dileriz, suyunuzu kesiyoruz'

Paylaş
'Özür dileriz, suyunuzu kesiyoruz'

'Özür dileriz, suyunuzu kesiyoruz'

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde, borcunu ödemeyen abonelerin suyunu kesen belediye, afişle ‘özür diledi.'

Haberin Devamı

Sandıklı İlçesi'nde konut ve işyerlerine kaplıcadan sıcak su sağlayan yüzde 96'sı belediyeye ait ‘Sanjet A.Ş.' adlı şirket, sıcak su ve şebeke suyu ücretlerini ödemeyen abonelerin suyunu kesmeye başladı. Sıcak su ve şebeke suyu bedelleri için tahsilat çalışmaları kapsamında yıllardan beri borçlarını ödemeyen abonelere ödeme yazılarını gönderen Belediye ve Sanjet AŞ, uyarılara rağmen borçlarını ödemeyenlerin sıcak su ve şebeke suyu kullanımlarını durduruyor.

Belediye Başkanı MHP'li İsmail Elibol, belediye binası dışına, Başkan Elibol'un imzasının bulunduğu ‘Soğuk ve sıcak su borçlarını ödemeyen abonelerimizin suları kesilmeye başlamıştır. Bu nedenle vatandaşlarımızdan özür dileriz' yazılı afiş asıldı. Belediye ve ‘Sanjet A.Ş.'nin daha sağlıklı hizmet sunabilmesi için alacaklarının tahsil edilmesi gerektiğini belirten Başkan Elibol, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Göreve geldiğimiz günden bu yana jeotermal ısınmada kullanılan sıcak su ve şebeke suyu bedellerinin ciddi miktarının tahsil edilmediğini gördük. 15 ay içinde borçlu abonelerimize 4-5 kez tebligat yaptık. Belediyemiz ve Sanjet A.Ş.'nin sıcak ve soğuk su bedeli alacağı 3 bin 500 TL'yi geçiyor. Bizim için bu rakam önemli kaynak. Bu parada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Hizmeti alanlar bunun bedelini ödemek zorunda. Ayrıca borçlarına duyarsız olanlar, süresinde borçlarını ödeyenlere haksızlık yapmaktadır” diye konuştu.

Belediye afişin yanı sıra, her gün yapılan anonslarla borcu olanların borçlarını ödemelerini istiyor. Şu ana kadar 50'ye yakın ev ve işyerinin suyu borç nedeniyle kesildi.

İsmail AKAR/DHA