Ekonomi Özyeğin, bankacılığa geri dönüyor

Özyeğin, bankacılığa geri dönüyor

Paylaş
Özyeğin, bankacılığa geri dönüyor

2006 yılında Finansbank'ı Yunanistan'ın en büyük bankası Ethniki (Ulusal) Bank'a, 2 milyar 291 milyon avro karşılığı satan Hüsnü Özyeğin, yeniden bankacılığa dönüyor

Fiba Grubu'nun, merkezi Hollanda;da bulunan Bankası Credit Europe Bank N.V.;nin, Millenium Bank A.Ş;nin çoğunluk hisselerinin alımına ilişkin sürdürdüğü görüşmelerin tamamlandığı ve bu doğrultuda Banco Comercial Portugues;in elinde bulunan Millenium Bank A.Ş’nin sermayesinin yüzde 95’ine tekabül eden hissesi için hisse alım-satım anlaşması imzalandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Fiba’dan yapılan yazılı açıklamada, anlaşmada öngörülen hisse devrinin ilgili yasal mercilerden alınması gerekli olan izinlerin tamamlanmasını takiben yapılacağı duyuruldu.

Söz konusu hisse alım satımında öngörülen fiyatın hisse devri aşamasında yapılacak düzeltmelere tabii olarak yaklaşık 61 milyon 800 bin avro olarak belirlendiği kaydedilen açıklamada, satış sonrasında Banco Comercial Portugues;in Millenium Bank A.Ş’de kalan yüzde 5 hissesi için tarafların karşılıklı olarak hisse alım-satım opsiyonları bulunduğu aktarıldı.

Halen Credit Europe Bank adı altında Hollanda, Almanya, Belçika, İsviçre, Rusya, Romanya, Ukrayna, Dubai ve Malta; da faaliyetlerini sürdüren Fiba Grubu, alımın tamamlanmasıyla birlikte Türkiye;de bankacılık sektörüne geri dönmüş olacak.

Haberin Devamı

1994 yılında kurulmuş olan ve 2009 yıl sonundaki 10 milyar avroluk toplam aktifleri ile Hollanda;nın en büyük 10 bankası arasında yer alan Credit Europe Bank;ın 2009 yıl sonu itibarı ile 190 şubesi, 5920 çalışanı ve 3 milyon adet müşterisi bulunuyor.

BDDK: "HOŞ BİR GELİŞME..."

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, Fiba Grubu’nun Türkiye’de bankacılığa geri dönmesiyle ilgili olarak, "Yerli sermayenin böyle atılımları bizi mutlu ediyor. Hoş bir gelişme..." dedi.

Bilgin, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen, İstanbul Sanayi Forumu 2010 Yılı 1. Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda gazetecilerin, Fiba Grubu’nun, merkezi Hollanda’da bulunan Bankası Credit Europe Bank N.V’nin, Millenium Bank A.Ş’nin çoğunluk hisselerinin alımına ilişkin sürdürdüğü görüşmelerin tamamlanmasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Tevfik Bilgin, "Mali güç ve itibarı olmak şartıyla yerli sermayenin böyle atılımları bizi mutlu ediyor. Hoş bir gelişme" dedi. Bunun ilk açıklama olduğunu, gelişmenin ilerleyen aşamalarında kendilerine onaya geleceğini ifade eden Bilgin, o aşamada bir çok şeyi kendilerinin kontrol ettiğini söyledi. Bilgin, yerli sermayenin bir şekilde gösterdiği atılımın önemli olduğunu vurgulayarak, "Bana göre güzel bir haber..." diye konuştu.

Haberin Devamı