Eğitim - Kariyer Özyeğin Üniversitesi öğrencileri iş dünyası ile buluştu

Özyeğin Üniversitesi öğrencileri iş dünyası ile buluştu

Paylaş
Özyeğin Üniversitesi öğrencileri iş dünyası ile buluştu

Özyeğin Üniversitesi'nin her yıl düzenlediği “Sektör ile Buluşma” etkinliği, otelcilik ve yiyecek içecek endüstrisinden 50'den fazla öncü işletmenin katılımıyla gerçekleşti. İşletmelerin insan kaynakları ve diğer departman yöneticileriyle bir araya gelen Otel Yöneticiliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri, staj ve iş imkanı yakaladı

“Sektör ile Buluşma” etkinliğinin beşincisi bu yıl 7 Aralık'ta Çekmeköy Kampüsü'nde gerçekleşti. 50'den fazla işletmenin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Özyeğin Üniversitesi öğrencileri, zorunlu yaz dönemi stajlarını gerçekleştirecekleri işletmelerle görüşmelerini yaptı ve geleceğe yönelik hedefleri için deneyimli sektör temsilcilerinden fikir aldı. Mezun olacak öğrenciler ise işe alım olanakları ve şartları konusunda görüşme fırsatını yakaladı.

GERÇEK DÜNYAYA ADAPTE OLUYORLAR

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü M. Teoman Alemdar konuyla ilgili şunları söyledi:

“Öğrencilerimizin öğrenim gördükleri alan ne olursa olsun sadece akademik eğitimle sınırlı kalmayarak eğitimlerini mutlaka gerçek dünyada, iş dünyasında, sektörlerde yaptıkları pratik ve uygulamalı eğitimlerle pekiştirmelerine özen gösteriyoruz. Öğrencilerimiz hazırlık sınıfından itibaren okurken çalışmaya, yazları staj yapmaya ve kariyerlerini üniversitemizdeki ilk dönemlerinden itibaren planlayarak bu planlarını gerçekleştirmek için kendilerini farklılaştıran yetkinlikler kazanmaya ve deneyimler edinmeye başlıyorlar. Henüz staj yaparken işverenleri tarafından da fark edilen özellikleri ve mezun oldukları anda sektörlerde tercih edilen adaylar olmaları bizim için en büyük gösterge oluyor. Uygulamalı bilimler yüksekokulumuz tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Sektör ile Buluşma' etkinliğimiz de bu eğitim felsefemizin bir uzantısıdır."

Haberin Devamı