Eğitim - Kariyer Özyeğin Üniversitesi savunma sanayi için araştırmacı yetiştirecek

Özyeğin Üniversitesi savunma sanayi için araştırmacı yetiştirecek

Paylaş
Özyeğin Üniversitesi savunma sanayi için araştırmacı yetiştirecek

Özyeğin Üniversitesi, savunma sanayi için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) kapsamına dahil edildi. Bu iş birliği kapsamında Aselsan, C Tech, Havelsan ve Roketsan çalışanları Özyeğin Üniversitesi lisansüstü programlarına katılacak

Savunma sanayi sektörünün öncelikleri doğrultusunda ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın (SSM) yönlendirmesiyle, bu alanda faaliyet gösteren şirketlerle üniversiteler arasındaki bilgi transferinin daha sistematik hale getirilmesini amaçlayan savunma sanayi için Araştırmacı Yetiştirme Programı'na (SAYP), düzenlenen imza töreniyle Özyeğin Üniversitesi de dahil oldu. İmzalanan protokol ile lisansüstü tezlerin, bu şirketlerin Ar-Ge ihtiyaçlarına yönelik yapılandırılması ve savunma sanayi sektörünün öncelikli alanlarına yönlendirilmesi amaçlanıyor. Lisansüstü eğitim alacak olan öğrenciler, savunma sanayi şirketleri tarafından sağlanan olanaklarla, savunma alanında nitelikli Ar-Ge elemanı olarak yetiştirilecek.

'BAŞVURULARI BEKLİYORUZ'

İmza töreninde konuşan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, “Özyeğin Üniversitesi olarak yenilikçi, girişimci, araştırmacı yönümüz ve eğitimin ilk yıllarından başlayan staj programı içeren eğitim modelimizle birebir örtüşen bu işbirliği ile nitelikli işgücü oluşmasına katkı sağlayacak olmamız beni ayrıca memnun ediyor. Bu ortak çalışma platformu ile akademisyen ve öğrencilerimizin ülkemizin savunma sanayiine teknolojik üstünlük kazandıracak ve sektörün ihtiyaçlarına çözüm getirecek çalışmaların içerisinde yer almasını çok önemsiyoruz. İş dünyası ile iç içe uygulamalı fark yaratan eğitim felsefemizin ve bu alanda yaratılan değerin görüleceğine inancım tam” dedi.

'BU ANLAŞMA SAYP İÇİN ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI'

Protokolün önemine vurgu yapan Savunma Sanayi Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi de şunları söyledi: “Müsteşarlığımızın 2020 ve sonrası için belirlemiş olduğu “Temel ve İleri Teknolojilerde Mutlak Yerlilik” amacına ulaşmamız için etkin bir sanayi-üniversite işbirliği ile teknoloji tabanının yayılmasını sağlamamız ve bunun için de nitelikli insan kaynağı oluşturabilmemiz gerekmektedir. Özyeğin Üniversitesi ile imzalamış olduğumuz bu protokol sayesinde yetenekli araştırmacıların yetişeceğine ve bu anlaşmanın SAYP için önemli bir kilometre taşı olacağına inanıyorum.”



Haberin Devamı