Magazin Özyılmazel'e Ebru Şallı cezası

Özyılmazel'e Ebru Şallı cezası

Paylaş
Özyılmazel'e Ebru Şallı cezası

Sabah Gazetesi köşe yazarı Ayşe Özyılmazel, yazısında sunucu - manken Ebru Şallı Tan'a hakaret ettiği gerekçesiyle bin 740 TL adli para cezasına çarptırıldı

Sunucu - manken Ebru Şallı Tan ve eşi Harun Tan’a hakaret ettiği iddia edilen gazeteci Ayşe Özyılmazel’in yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Ayşe Özyılmazel katılmadı.

Haberin Devamı

Davayı karara bağlayan hakim Sevim Efendiler, sanık Ayşe Özyılmazel’in yazısında eleştiri sınırlarını aştığını, müşteki Ebru Şallı’nın kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu ve hakaret suçunun unsurlarının oluştuğunu belirtti. Hakim Sevim Efendiler, Ayşe Özyılmazel’i hakaret suçundan bin 740 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Ayşe Özyılmazel’in sabıkasız oluşunu ve bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat getiren hakim Sevim Efendiler, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve sanığın 5 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına hükmetti.

HARUN TAN’A HAKARET SUÇUNDAN BERAAT

Hakim Sevim Efendiler, aynı yazıda müşteki Harun Tan’a karşı hakaret suçunun yasal unsurlarının oluşmadığından sanığın bu suçtan beraatine karar verdi. Sanık Ayşe Özyılmazel mahkemede verdiği ifadesinde, Ebru Şallı ve eşi Harun Tan’a yazısında hakaret etmediğini savunmuştu. Şikayetçi Ebru Şallı da mahkemede verdiği ifadesinde, "Kendisi yazıda da görüldüğü gibi bana ’salak’ kelimesini kullanarak hakaret etmiştir. Bu gerçekten onur kırıcı aynı zamanda eşime de hakaret etmiştir. Kendisi aynı zamanda bana bir hastalık teşhisi koymuştur. Bu oldukça kötü bir şeydir. Şikayetçiyim" demişti.

Haberin Devamı

ÖZYILMAZEL’İN 4 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ

İddianamede, Ayşe Özyılmazel tarafından kaleme alınan ve Sabah Gazetesi’nin 25 Ekim 2009 tarihli sayısının 2. sayfasında "Sussana Hundred Ebru" başlığı ile 29 Ekim 2009 tarihli "Sabahla Günaydın" ekinin 3. sayfasında da "Kıvıracağına özür dile Ebru" başlığı altında yayımlanan yazıların müştekiler Ebru Şallı Tan ile eşi Harun Tan’a yönelik hakaret içerdiği öne sürülüyordu. İddianamede, Özyılmazel’in "basın yoluyla hakaret" suçundan 6 ay ile 4 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.