Siyaset Özyürek'ten geri adım: Aday ismi söylemedim
Paylaş
Özyürek'ten geri adım: Aday ismi söylemedim

Gerek Baykal'dan gerekse parti yöneticilerinden adaylıkla ilgili net bir açıklama gelmemesi kafaları karıştırıyor.

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek’in, NTV'nin canlı yayınında Deniz Baykal’ın aklındaki ismin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söylemesine partisinden tepki geldi. Mustafa Özyürek de gelen tepkiler üzerine açıklamasını düzeltti.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, "Sayın Baykal böyle bir şey söylemedi. O görüşmede ben de vardım. Baykal, ‘Bakın kardeşim, ben istifa ettim. Kamuoyunda konuşulan adaylar var. Kemal’in adından da bahsediliyor. Bakın. İçinizden biri de olabilir’ ifadesini kullandı" dedi.

ÖZYÜREK'TEN GERİ ADIM

CHP Sözcüsü ve Genel Saymanı Mustafa Özyürek, "CHP Genel Başkanlığına Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday gösterildiği" iddiasına ilişkin "Ben ortadaki isimleri telaffuz etmiş oldum, yoksa ne Sayın Baykal ne parti adına bir aday telaffuzum söz konusu olmadı" dedi.

Özyürek, CHP Genel Merkezi’ne gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özyürek, bir gazetecinin, "az önce" bir röportajda aday
açıklamasında bulunduğunu ifade etmesi üzerine, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Ben bir aday açıklamasında bulunmadım. Kılıçdaroğlu’nun adının gündemde olduğunu söyledim ama bunun etrafında parti kamuoyunun, örgütlerinin birleşmesi gerektiğini, bir arayış olduğunu... Genel Başkanımız, samimiyetle bir aday etrafında örgütlerimiz tam olarak birleşirse bu noktada kendisinin de yardımcı olabileceğini söyledi. Bu isimlerden biri de Kemal Kılıçdaroğlu olabilir. Bu bizim görüşümüzdür, kamuoyunda da bunlar görüşülüyor. Yetenekli bir arkadaşımız ama parti tabanı, parti kamuoyu nasıl olur, kısa sürede sahiplenir mi, bunu bilemiyorum. Onu önümüzdeki günlerde göreceğimizi ifade ettim. Benim partinin sözcüsü olarak bir aday açıklamam, söz konusu değil ama sizin yazıp çizdiğiniz bir ismi ben de gündeme getirdim."

Kılıçdaroğlu’nun, parti kamuoyunun değerlendirdiği isimlerden biri olduğunu, bunun yanında "Sayın Baykal aday olmazsa ben de olurum" diyen isimler de bulunduğunu ifade eden Özyürek, "Ben ortadaki isimleri telaffuz etmiş oldum, yoksa ne Sayın Baykal ne Parti adına bir aday telaffuzum söz konusu olmadı" diye konuştu.

Deniz Baykal ile yaptığı görüşmelerde adaylık konusunda kamuoyuna yansıyan bütün isimler üzerinde konuştuklarını ifade eden Özyürek, kendisinin yalnızca adı geçen adaylardan birinin de Kılıçdaroğlu olduğunu aktardığını söyledi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu Baykal ile görüşecek

"GENEL BAŞKANI KURULTAY DELEGELERİ BELİRLEYECEK"

Özyürek, "Kılıçdaroğlu üzerinde bir görüş birliği olabilir mi?" sorusunu yanıtlarken de MYK’nın bir aday belirleme yetkisi olmadığını,
yöneticilerin kendilerini kurultay sürecine emanet ettiğini kaydetti. Özyürek, kararın kurultaya ait olduğunu, genel başkanı kurultay delegelerinin belirleyeceğini vurguladı.

Mustafa Özyürek, şunları kaydetti:
"Partinin bu arayışları çerçevesinde bir aday etrafında birleşilirse Genel Başkanımız Deniz Baykal ona destek olacağını, yardımcı olacağını bize de söyledi. ’Deniz Baykal ayrıldı, ayrılırken de geri dönmek için taktik yaptı’ gibi yorumlar var. Bunlar doğru değil. Deniz Baykal samimiyetle ayrıldı ve kendisine ihtiyaç olmadan partinin yoluna devam edebilmesinin en doğru olduğunu söyledi ama
’parti yoluna devam edemeyecekse, parti içinde sıkıntılar sorunlar çıkacaksa o zaman ben görevden kaçmam’ dedi. Geldiğimiz nokta budur. Bir yanlış anlama olmasın. Biraz önce ben başka bir televizyon kanalına da bunları söyledim. Kemal Kılıçdaroğlu da adaylardan biridir, Ama partinin bütün delegelerinin etrafında birleşmesi gerekir. Böyle bir aday arayışı partimizde var."

Haberin Devamı

İŞTE KURULTAY SENARYOLARI...

CEVDET SELVİ: SORUN OLMAYACAK

CHP Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi, Deniz Baykal’ı Angora’daki evinde yaptığı ziyaretin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Deniz Baykal dönecek mi?" sorusu üzerine Selvi, "CHP’de sorun olmayacak. En etkin, en mükemmel şekilde çözeceğiz" diye konuştu.

Cevdet Selvi, "Deniz Baykal’ın kurultayda aday olup olmayacağının" sorulması üzerine, ziyaretinde böyle bir konunun gündeme gelmediğini ifade ederek, "Ben de uzun süredir kendisiyle ilk kez görüşüyorum" dedi.

"Baykal sizce geri döner mi?" sorusuna ise CHP Genel Başkan Vekili Selvi, "Her zamanki gibi sorumluluk içinde, ama ben niyet okuma imkanına sahip değilim" yanıtını verdi.

Gazetecilerin, "Deniz Baykal’ın evde neler yaptığını" sorması üzerine de Cevdet Selvi, "Sorumluluk duygusu çok önde, sıkıntıları vardı. Bunları son derece ciddi biçimde aşmış. Son derece etkin ve heyecan içinde gördüm" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Kurultayda elbette arzu eden aday olabilir" diyen Selvi, "Sizin düşünceniz var mı" sorusuna ise "Söz konusu olamaz, hayal etmem, düşünmem" cevabını verdi.