Magazin Padişah sevişir mi hiç?

Padişah sevişir mi hiç?

Paylaş
Padişah sevişir mi hiç?

İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı Sinema Direktörü Yusuf Kaplan, başında bulunduğu kurum tarafından desteklenen 'Mahpeyker' filmi için ağır eleştirilerde bulundu

Radikal'in haberine göre Kaplan, dün köşe yazarı olduğu Yeni Şafak gazetesinde yer alan ‘İnsaf yahu, insaf!’ başlıklı yazısında aynı gazetenin iki yazarı Akif Emre ve Salih Tuna tarafından ‘Mahpeyker’ filmine ilişkin eleştirileri yanıtlarken, “Benim Mahpeyker gibi rezil bir filmi onaylamam mümkün mü? Benim kontrolümün dışında’ bu film gösterime girdi ve Allah’ın yardımıyla gişede battı çok şükür” cümlelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Kaplan, “Filmi görünce neye uğradığı mı şaşırdım. Galasını protesto ettim; bakan ve diğer zevatın galaya gitmemelerini söyledim. Proje sahibini derhal ofise çağırdım ve yapması gerekenleri bir bir ilettim kendisine. Ama yapmadığını anlayınca parasını ödemedim, ödemeyeceğim” diye yazdı. Akif Emre 23 Kasım tarihli yazısında “Muhafazakarlık adına, Yeni Osmanlıcılık yapanların Kanuni Sultan Süleyman’ı erotik yatak sahnesinde gösteren filme destek olmaktan yüzleri kızarmadı” diye yazmıştı.

Kanuni değil, 1. Ahmet

Ertesi gün Salih Tuna da Akif Emre’ye destek atarak, “Sultan Süleyman’ı ‘erotik yatak sahnelerinde’ gösteren filmleriniz için kaç milyon dolar harcadığınızı da merak etmiyorum” diye yazdı.

Filmin senaristi ve yapımcısı Avni Özgürel ise Radikal’e yaptığı açıklamada “Filmi seyretmedikleri için filmin Kanuni Sultan Süleyman ve eşiyle alakalı olduğunu zanneden (filmdeki padişah 1. Ahmet) Akif Emre ve Salih Tuna’nın eleştirilerine cevaben yayınladığı makalede Yusuf Kaplan hakaret ve tehditlerini sürdürüyor” dedi. Kaplan’ın filmin her aşamasından haberdar olduğunu, projeden ‘gururumuz’ diye bahsettiğini belirten Özgürel, “Senaryonun her aşamasını takip eden, ek bütçe temini için gayret sarf eden, seti ziyaret eden Kaplan’ın husumetinin sebebini anlayamıyorum” şeklinde konuştu. Özgürel tartışmaya neden olan sahnenin senaryoda da yer aldığını ve 40 saniye sürdüğünü de belirtti.

Haberin Devamı