Ekonomi Pahalılığa çözüm: Kurbanı Bulgaristan'da kestiriyorlar

Pahalılığa çözüm: Kurbanı Bulgaristan'da kestiriyorlar

Paylaş
Pahalılığa çözüm: Kurbanı Bulgaristan'da kestiriyorlar

Türkiye'de kurbanlığa fazla para vermek istemeyenler tanıdıkları aracılığıyla Bulgaristan'da daha cazip imkanlarla büyükbaş hayvanlara ortak oluyor

Bulgaristan’da canlı ağırlık kilogram fiyatlarının ortalama 4 lira olduğu ve 400 kiloluk bir büyükbaş hayvanın yaklaşık bin 500 liradan satıldığını belirtildi.
Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hayvan pazarlarındaki hareketliliğin arttığını söyledi.

Haberin Devamı

Yıldız, Bursa’ya gelen hayvanların yarısının satıldığını dile getirerek, geçen yıla göre fazla fiyat farkı olmaması dolayısıyla satışların iyi gittiğini vurguladı. Yıldız, pazarlara hayvan getiren satıcıların da talepteki yoğunluk nedeniyle mutlu olduğunu ifade etti.

Bursa’da bütçesi iyi olanların pazarlardan hayvanlarını aldığını, fazla ücret ödemek istemeyenlerin ise daha cazip imkanlarla kurban kesecekleri Bulgaristan’a yöneldiklerini belirten Yıldız, şöyle konuştu:

"Bursa, Balkanlar’dan yoğun göç almış bir kent. Bu yüzden Bursa’da yaşayanların önemli bir kısmının Bulgaristan başta olmak üzere o bölgedeki ülkelerde yaşayan tanıdıkları bulunuyor. Bulgaristan’da et oldukça ucuz. Bursa’da 4 bin liraya satılan yaklaşık 350-400 kiloluk bir büyükbaşı Bulgaristan’da bin 500 liraya alabiliyorsunuz. Fiyatlar ucuz olunca rota Bulgaristan oluyor. Sadece Bursa değil ülkenin birçok bölgesinde vatandaşlar, Bulgaristan’da kurbanlığa ortak oluyor."

Haberin Devamı

-4 KİŞİNİN ORTAK KESEBİLECEĞİ KURBANLIK BİN LİRA-

Yıldız, 4 kişinin ortak kesebileceği bir kurbanlığın Bulgaristan’dan bin liraya alınabildiğini ifade ederek, "Yani kişi başına 250 lira ile kurbanlık kesiliyor. Kuzu fiyatları da çok ucuz. Türkiye’de 500 lira olan kuzular bu ülkede 150 liraya satılıyor. Arada gerçekten ciddi fiyat farkı var" dedi.

Bulgaristan’da kesilen hayvanın etlerinin, kişi başına pay edildikten sonra Türkiye’ye gönderildiğini vurgulayan Yıldız, "Aslında Türkiye’ye bu tür etlerin girmesi yasak. Ancak, bu etler otobüs ya da otomobil bagajlarına konularak bir şekilde Türkiye’ye ulaştırılıyor" diye konuştu.

Zafer Akpınar / AA