Gündem Pahalıya patlayan pankart

Pahalıya patlayan pankart

Paylaş
Pahalıya patlayan pankart

Siirt'te kapatılan DTP'nin Aralık 2009'da gerçekleştirdiği basın açıklaması sırasında üzerinde ne yazdığını bilmediği pankartı taşıyan 6 çocuk annesine 7 yıl hapis cezası verildi

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan sanık Vesile Tadik ve avukatı Şakir Demir hazır bulundu.

Türkçe bilmediği için duruşmada tercüman aracılığıyla Kürtçe savunma yapan sanık Tadik, Kurtalan DTP İlçe Başkanlığı’nca gerçekleştirilen basın açıklamasına katıldığını belirterek, ''Ben bu açıklama sırasında kadınların bulunduğu grubun içerisindeydim. Burada bana bir pankart verdiler.

Benim okumam yazmam yoktur. Bu nedenle pankartta ne yazdığını bilmeden yanımdaki diğer kadınlarla birlikte açtım'' dedi.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından sanık Tadik'i, TCK'nın ''terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme'' suçundan 6 yıl 3 ay, Terörle Mücadele Kanunu'ndaki ''terör örgütünün propagandasını yapma'' suçundan da 1 yıl olmak üzere toplam 7 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.