Dünya Pakistan'da yolcu uçağı düştü

Pakistan'da yolcu uçağı düştü

Paylaş
Pakistan'da yolcu uçağı düştü

Pakistan'ın kuzeyinde bir yolcu uçağı düştü. Uçakta 47 yolcu bulunuyordu...

Dünya 29 Kasım'da Brezilya'da yaşanan uçak faciasının şokunu yaşarken bugün de bir uçak kazası haberi Pakistan'dan geldi.

KALKIŞTAN HEMEN SONRA ÇAKILDI!

Pakistan'ın kuzeyindeki Chitral kentinden başkent İslamabad'a gitmek üzere havalanan Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait PK-661 sefer sayılı yolcu uçağı kalkıştan kısa bir süre sonra Havelian yakınlarında yere çakıldı.





Ülkedeki yerel haber kanalları, uçakta 47 yolcunun bulunduğunu açıkladı. Uçak, yerel saatle 16.30'da radardan çıkmıştı.


YOLCU LİSTESİ YAYINLANDI


Pakistan'da yayın yapan bir televizyon kanalının sosyal medya hesabından, uçakta bulunan yolcuların isim listesi paylaşıldı. İşte o liste:


36 yanmış cesedin çıkarıldığı belirtildi.

Çitral-İslamabad seferini yapan ve Havelian bölgesi yakınlarında düşen uçaktan 36 ceset çıkarıldığı bildirildi. Pakistan ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, düşen uçak enkazında 500 kişilik ekibin katıldığı arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği, 36 yanmış cesedin çıkarıldığı belirtildi. Sivil Havacılık İdaresinden yapılan açıklamada da yerel saatle 16.42’de düşen uçaktaki tüm yolcuların hayatını kaybettiği ifade edildi. Uçağın düştüğü yerin başkent İslamabad’ın 125 kilometre kuzeyinde olduğu ifade edildi. Hükümet kaynakları ise uçağın motorunda arıza çıktığını ancak kazanın nedeninin net olarak belirlenmesi için henüz erken olduğunu açıkladı.


8 GÜN ÖNCE BREZİLYA UÇAĞI DÜŞMÜŞTÜ


Brezilya'nın önde gelen futbol takımlarından Chapecoense'nin oyuncularının aralarında bulunduğu 81 kişiyi taşıyan yolcu uçağı 29 Kasım'da Kolombiya'nın Medellin kenti yakınlarında düşmüştü.

Kolombiya'da düşen Brezilyalı futbol takımı kafilesini taşıyan uçağın kutularına ulaşılmış uçağa son anda binmekten vazgeçen 4 kişinin ortaya çıkmasıyla ölü sayısı 71 olarak açıklanmıştı.

Brezilya ekibi Chapecoenseli futbolcuların hayatını kaybettiği uçak kazası tüm dünyada büyük üzüntü yaratmıştı.


Brezilya Futbol Federasyonu'ndan skandal Chapecoense kararı!

Haberin Devamı