Dünya Pakistan Taliban Lideri Mesud öldürüldü

Pakistan Taliban Lideri Mesud öldürüldü

Paylaş
Pakistan Taliban Lideri Mesud öldürüldü

Pakistan Talibanı lideri Hakimullah Mesud'un ABD tarafından öldürüldüğü öne sürüldü. Bu iddia Taliban, ABD ve Pakistan kaynaklarınca da doğrulandı

Reuters'a konuşan güvenlik kaynakları, Mesud'un Kuzey Veziristan'da ABD insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü söyledi.

Otuzlu yaşlarında olduğu tahmin edilen Mesud'un hayatını kaybettiğine dair iddialar daha önce de ortaya atılmış ancak doğrulanmamıştı. Reuters'ın haberine göre, Mehsud'un öldürüldüğü haberi bu kez çok sayıda istihbarat, ordu ve militan kaynaklarınca da teyit edildi.

Reuters'a konuşan bir istihbarat kaynağı, saldırıda Mesud'un yanı sıra koruması Tarık Mehsud ve şoförü Abdullah Mehsud'un da öldüğünü, 25 kişinin de yaralandığını söyledi.

Reuters üst düzey Taliban kaynaklarının da Mesud'un ölümünü doğruladığını belirtirken; Pakistan istihbaratından bir kaynağın da, "Cenazesi Cumartesi günü saat 15.00'de Miraşah bölgesinde yapılacak" dediği bildirildi.

Associated Press'e konuşan istihbarat yetkilileri, bölgeye giden ABD ajanlarının da saldırıda ölen üç kişi arasında Mesud'un olduğunu doğruladığını belirtti.

Haberin Devamı