Dünya Pakistan'da iki milletvekili adayı daha saldırıya uğradı

Pakistan'da iki milletvekili adayı daha saldırıya uğradı

Paylaş
Pakistan'da iki milletvekili adayı daha saldırıya uğradı

Pakistan'da seçim çalışması yapan iki milletvekili adayına silahlı ve bombalı saldırılar düzenlendi. Ülkede ay başından bu yana mitinglere ve parti ofislerine düzenlenen saldırı sayısı 9'a yükseldi

Pakistan'da seçim çalışması yapan iki milletvekili adayı daha bombalı ve silahlı saldırıların hedefi oldu.

Haberin Devamı

Bu ay konvoyuna bombalı saldırı düzenlenen İslam Ulemaları Camiası Partisinin (JUI-F) önde gelen isimlerinden Ekrem Han Durrani, bu kez silahlı saldırıya uğradı.

Polis kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, Bannu kentinin Basia bölgesindeki mitinge giden Durrani'nin aracına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı. Hızla olay yerinden uzaklaştırılan aracın içindeki Durrani, olaydan yara almadan kurtuldu.

Durrani, 13 Temmuz'da konvoyuna düzenlenen bombalı saldırıdan da yara almadan kurtulmuş, 4 kişi ise hayatını kaybetmişti.

Bombalı saldırının ardından gazetecilere açıklama yapan Durrani, miting sona erdikten sonra bindiği aracının çevresi partililerce çevriliyken patlamanın yaşandığını belirterek, güvenlik güçlerinin daha önce kendisini tehditler konusunda uyardığını dile getirmişti.

Haberin Devamı

EYALET MECLİSİ ADAYI YARALANDI

Bir diğer saldırı ise Hayber Pahtunhva eyaletinin Dera İsmail Han bölgesinde meydana geldi.

Pakistan Tahrik-i İnsaf'ın (Pakistan Adalet Hareketi-PTI) eyalet meclisi üye adayı ve eyaletin eski Tarım Bakanı İkramullah Gandapur aracına düzenlenen intihar saldırısında yaralandı.

Eyalet polisinden yapılan açıklamaya göre, aracın şoförü hayatını kaybederken, Gandapur dahil 6 kişi yaralandı.

Saldırının ardından PTİ lideri İmran Han sosyal medyadan yaptığı açıklamada "İkramullah Gandapur ve konvoyundakilere korkakça düzenlenen terör saldırısını kınıyorum, İkramullah ve diğer yaralılara Allah'tan acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Gandapur'un kardeşi Israrullah Gandapur, 2013'teki intihar saldırısında hayatını kaybetmişti.

Durrani ve Gandapur'a yapılan saldırıları henüz üstlenen olmadı.

MİTİNGLERE SALDIRILAR ARTIYOR

Pakistan'da ay başından bu yana mitinglere ve parti ofislerine düzenlenen saldırı sayısı 9'a yükseldi.

Temmuz ayında Belucistan Avami Partisi (BAP) ve PTI'nın birer seçim bürosu saldırıya uğradı. Saldırılarda toplam 12 kişi yaralandı.

Milletvekillerini hedef alan ilk saldırı ise 10 Temmuz'da yaşandı. Peşaver'de düzenlenen intihar saldırısında Avami Halk Partisi (ANP) milletvekili adayı Harun Bilur'un da aralarında bulunduğu 20 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Birkaç gün arayla yaşanan ikinci saldırıda ise aralarında Muttahida Meclis-i Amal Partisi (Birleşik Eylem Konseyi-MMA) milletvekili adayı Malik Şirin Han'ın da olduğu 7 kişi yaralandı.

En kanlı eylem ise 13 Temmuz'da Mastung'da yaşandı. Mitinge düzenlenen intihar saldırısında BAP milletvekili adayı Siraj Raisani ile beraber 150 kişi hayatını kaybetti.

Diğer saldırılar ise ANP'den aday Davut Han Açakzay'ın kaldığı otele, Pakistan Müslüman Ligi-Navaz'ın (PML-N) adayı Şeyh Aftab Ahmed ve Ali Musa'nın konvoyuna düzenlendi. Adaylar bu saldırılardan yara almadan kurtuldu.