Dünya Pakistan'ın fendi Facebook'u yendi

Pakistan'ın fendi Facebook'u yendi

Paylaş
Pakistan'ın fendi Facebook'u yendi

Pakistan'da infiale yol açan "Hz. Muhammed karikatürleri yarışmasının" bulunduğu Facebook sayfası, sayfayı açan tarafından kaldırıldı

Merkezi California’da bulunan Facebook sitesinin yöneticileri, bu sayfayla ilgili hiçbir önlem almadıklarını belirtirken, sayfa dün sosyalleşme ağından kalktı.

Pakistan’da Facebook ile Youtube’un kapatılmasına neden olan karikatür yarışmasının esin kaynağı olduğunu söyleyen Amerikalı çizer Molly Norris, Müslümanlardan özür dilemişti.

Morris, nisan ayında Amerikan Comedy Central televizyon kanalının "Hz. Muhammed’e her türlü atıfta bulunulmasını sansürleme kararını protesto etmek için bir karikatür çizdiğini" ve fikrinin Facebook’ta bir karikatür yarışmasına esin kaynağı olacağını bilmeden, biraz da mizahi bir tonla 20 Mayısın "Hz. Muhammed karikatürleri" günü ilan edilmesini önerdiğini belirtmişti.

Ülkedeki protesto gösterileri sürerken Pakistan mahkemesi, hükümetten, karikatür yarışması düzenlenen Facebook’a erişimi engellemesini istemiş, ayrıca bu türden bir yarışmanın neden düzenlendiğini araştırmasını talep etmişti.

Bunun ertesinde Facebook kapatılmış, ardından da görüntü paylaşım sitesi Youtube’a erişim engellenmiş, karara dini inançlara hakaret eden yayımlar gerekçe gösterilmişti.

Haberin Devamı