Yaşam Palandöken'de ay ışığı altında kayak

Palandöken'de ay ışığı altında kayak

Paylaş
Palandöken'de ay ışığı altında kayak

Dünyanın sayılı kayak merkezlerinden bir olan Erzurum’daki Palandöken Kayak Merkezi’ne gelen tatilciler, otellerin ışıklandırdığı pistlerde ay ışığı altında kayak yapıyor

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’ndan 6 yıl sonra şubat ayında Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’ni (EYOWF-2017) yapan Palandöken’in yıldızı giderek parlıyor. Avrupa’nın en uzun kayak pistleri ve kristal kara sahip Palandöken, her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı turistin akınına uğradı. Tüm pistlerin suni kar yapma makineleri ile donatıldığı Palandöken’de Aralık ayının ilk haftası başlayan kayak sezonu Nisan ayının ortalarına kadar devam ediyor.

12 SAAT ARALIKSIZ KAYAK KEYFİ

Kar garantili tek kayak merkezi olma özelliğini taşıyan Palandöken’de yerli ve yabancı turistler, belediye ve otellere ait çam ağaçları arasından geçen ışıklandırılmış pistlerinde gün batımı ya da ay ışığının muhteşem görüntüsü altında 12 saat aralıksız kayak yapıyor.

'VAKTİN NASIL GEÇTİĞİNİ ANLAMIYORUZ'

Palandöken’in ışıklandırılmış pistlerine çıkan tatilciler, kayak yapmadan önce bir süre pistlerde oturup kent merkezini izliyor. Palandöken’de dolu dolu bir tatil geçirdiklerini ifade eden kayakçılardan Esma Özakçil, "Palandöken’in muhteşem manzarası eşliğinde kayak yapmak büyük bir zevk veriyor. Işıklandırılmış pistlerinden her kayışımızda kendimizi bir yıldıza benzetiyoruz. Bu zevki herkesin yaşamasını isteriz. Palandöken’de kayağın yanı sıra düzenlenen eğlenceler sayesinde vaktin nasıl geçtiğini anlamıyoruz" dedi.

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)

Haberin Devamı