Sağlık Palm yağı tartışması sürüyor: Söz konusu ürün kimyasal bomba

Palm yağı tartışması sürüyor: Söz konusu ürün kimyasal bomba

Paylaş
Palm yağı tartışması sürüyor: Söz konusu ürün kimyasal bomba

Ünlü bir krem çikolata markasının kullandığı palm yağının kanserojen olduğu iddialarını CNN TÜRK'te değerlendiren Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, söz konusu ürünü, "kimyasal bomba" olarak nitelendirdi

Programın konukları arasındaki Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, işlenmiş gıdaların, rafinasyondan geçen yağların ve genetiğine müdahale edilen gıdaların insanların gen yapısını bile bozduğuna dikkat çekerek, şunları vurguladı:

"Olay basit anlamda palm yağının kanserojen olup olmaması meselesi değil. Bilmem ne krem çikolatasının kanserojen olup olmaması değil. Bahsettiğimiz krem çikolatanın yarısı şekerden oluşuyor. Palm yağına gelene kadar onun içinde bir sürü katkı maddesi, lezzet artırıcı madde, bir sürü şeker ve mısır şurubu var. Bütün bunların birleştiği kimyasal bombanın içinde biz sadece Palm yağını mı konuşacağız?


'İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLIDIR'


Palm yağı işlemden geçmiş bir yağdır, burada sorun rafinasyondan geçmesidir. Siz zeytinyağını da rafine edip, Riviera yağı yaparsanız o da insan sağlığına zararlıdır. Ben bir doktor olarak işin ticaret yanına değil insan sağlığı yanına bakarım. Bu açıdan baktığımda da konuştuğumuz üründeki rafine palm yağıdır. Bu rafinasyon işlemi yağın zararlı hale gelmesine sebep oluyor. "



Tarım Uzmanı'ndan 'Palm yağına karşı Milli yağ üretelim' fikri



Nutella’dan palm yağı tartışmasıyla ilgili açıklama



Ahmet Hakan'ın konuğu olan Canan Karatay'dan palm yağı açıklaması

Haberin Devamı