Yaşam Panasonic çığır açacak

Panasonic çığır açacak

Paylaş
Panasonic çığır açacak

Panasonic, birçok konuda ilk olma özelliği taşıyan yeni ürünleriyle, dijital fotoğraf makinesi alanında dünyadaki pazar payını yüzde 15'e çıkarmayı hedefliyor

Eylül ayında Türkiye ile birlikte tüm dünyada satışa sunulacak yeni fotoğraf makinelerini İsveç’in başkenti Stokholm’de düzenlediği seminerle tanıtan şirket yetkilileri, geçen yıl 30’u aşkın ülkede pazar paylarının yüzde 10’u aştığını belirtti.

Leica firmasıyla lens konusunda işbirliğini geliştirdiklerini kaydeden Kitao’ya göre, Eylül ayında piyasaya çıkacak Lumix serisi fotoğraf makinelerinde f değeri 2.0 ile 2.8 arasında çok yüksek parlaklığa sahip lensler yer alıyor.

"MAKİNELERİN RAMBOSU FT10"

Panasonic yetkililerince, tüm zor koşullara meydan okuyacak fotoğraf makinelerinin "rambosu" olarak nitelenen Lumix FT-10 modeli, her cebe sığabilecek ince tasarımı ile dikkat çekiyor.

14.1 megapiksel çözünürlüğe, 4x optik zuma sahip makine, eksi 10 santigrat dereceye kadar donmaya, toza ve darbeye dayanıklı olmasının yanı sıra 3 metre derinliğe kadar içine su geçirmiyor.

Makine su altında da 720p boyutunda HD (yüksek tanımlı) video görüntüsü çekme olanağı getiriyor. Kitao’nun verdiği bilgiye göre, makine titremeye karşı geliştirilen yeni akıllı otomatik sistemiyle çekim sırasındaki sarsıntıları büyük ölçüde giderdiği gibi, hedefin hızlı hareketinden kaynaklanan bulanıklığı da aşmayı başarıyor. Makinenin Türkiye’de tavsiye edilen satış fiyatının 850 TL olacağı bildirildi.

SANİYEDE 220 KAREYE KADAR GÖRÜNTÜ ÇEKİMİ

Panasonic Lumix serisinde ciddi amatörler ve profesyoneller için geliştirilen FZ100 ve FZ45 modellerinde ise 24x gibi çok uzak mesafeleri yakınlaştırarak çekme olanağı sunan yüksek parlaklığa sahip Leica lensler dikkat çekiyor.

14.1 milyon piksel çözünürlüğe sahip iki makineden FZ45 kompakt tasarımı ile kolay taşıma olanağı ve 720p HD video çekim imkanı da sunuyor.

FZ100 modeli ise biraz daha büyük olmasına karşın, çok farklı yaratıcı özelliklerle donatılmış. 14 milyon piksel çözünürlükte saniyede 11 kare fotoğraf çekebilen FZ100, fotoğraf boyutu 3.5 milyon piksele düşürüldüğünde saniyede 60 kare çekebiliyor.

DOKUNMATİK EKRANLI FX700

Cepte taşınabilecek ince tasarımlı ancak çok güçlü özellikleri olan bir başka model de FX700. Panasonic yetkililerine göre, 14.1 megapiksel çözünürlüğündeki, 5x optik zumlu FX700, hassas çekim ortamlarında bile bulanıklık sorununu ortadan kaldırıyor.

24 milimetre ultra geniş açılı süper parlak LEICA DC VARIO-SUMMICRON lensiyle Türkiye’de Eylül ayı itibariyle satışa çıkacak olan Panasonic Lumix FX700’ün tavsiye edilen satış fiyatı yaklaşık 1.000 TL olacak.

Makinede geniş ekrandan çerçeve içinde odak noktasının dokunarak seçilebilmesi de önemli bir yenilik.

2

Haberin Devamı