Yaşam 'Pandora'nın Kutusu'nu açtı ve öldü!

'Pandora'nın Kutusu'nu açtı ve öldü!

Paylaş
'Pandora'nın Kutusu'nu açtı ve öldü!

İngiltere'nin Carlisle kentinde üzerinde "Pandora'nın Kutusu" yazan sandığı açan 37 yaşındaki Jason Airey hayatını kaybetti

Airey olaydan iki gün sonra evinde yatak odasında yüz üstü olarak bulundu. Yetkililer, Airey'nin yanında açık bir kutu olduğunu ve üzerinde "Pandora'nın Kutusu" yazdığını belirttiler. Kutunun yanında da kullanılmış sentetik kenevir (Bonzai) olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Airey'nin otopsisinde uyuşturucu kullandığına dair herhangi bir bulguya rastlanmadı. Babası da Jason Airey'nin 13 yıl önce kullandığı ecstasy dışında uyuşturucu alışkanlığı olmadığını söyledi.

Airey'nin kalbinin durduğu ve bu nedenle birçok organının hasar gördüğü ve sonunda da beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı. Ancak kalbin durmasına neyin sebep olduğunu henüz bilinmiyor.

MİTOLOJİDE PANDORA'NIN KUTUSU

Zeus Pandora'nın eline kapalı bir kutu verir ve onu Prometheus'un kardeşi Epimetheus'a gönderir.

Olacakları önceden görebilen kahin Prometheus bunun üzerine kardeşi Epimetheus'u Zeus'tan gelecek hiçbir hediyeyi almaması hususunda uyarır. Fakat Epimetheus hediyeyi elinde tutan güzel Pandora'yı görünce kardeşinin nasihatlerini unutur ve bunun karşılığında insanlığa en büyük kötülüğü getirir. Epimetheus, Pandora'nın çekiciliğine karşı koyamaz ve yapacağı en son şeyi, ilk sıraya koyarak onunla evlenir. O zamana kadar erkekler kötülüğü, hastalığı, sıkıntıyı, yalanı bilmiyorlardır. Yeryüzüne bütün kötülükler Pandora ile birlikte bu kutuyla gönderilmiştir. Tek yapılmaması gereken ise bu kutunun açılmasıdır.

Haberin Devamı

Zeus'un eline tutuşturduğu kutuda ne olduğunu merak eden Pandora, bu merakına daha fazla dayanamayarak bu kutuyu açar. Bu kutu açılınca ne kadar kötülük, dert, kıskançlıklar, hastalıklar, açlık, yaşlılık, delilik, ahlaksızlık varsa yeryüzüne yayılır. Pandora bu kutunun kapağını kapatmak istese de çok geç kalır. Artık yeryüzü bu kötülüklerle olumsuzluklarla çevrelenmiştir. Buna rağmen Pandora, kutunun kapağını son hamleyle kapatır.