Dünya Panik odası kurtardı

Panik odası kurtardı

Paylaş
Panik odası kurtardı

Hazreti Muhammed karikatürlerinin çizeri Danimarkalı Westergaard, El Kaide üyesi olduğu bildirilen Somalili bir terörist tarafından evinde öldürülmek istendi

KARİKATÜR ÖFKESİ

Danimarka’nın Jyllands- Posten gazetesinde 2005 yılında yayınlanan 12 tane Hazreti Muhammed karikatürü İslam dünyasında infiale neden olmuştu. Bu karikatürlerden birinde Hazreti Muhammed başında bomba şeklinde bir türbanla tasvir edilmişti.

Bu karikatürün çizeri Kurt Westergaard (75) cuma gecesi Danimarka’nın Aarhus kentindeki evinde öldürülmek istendi. Polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre olay şöyle gelişti:

ALARM DÜĞMESİNE BASTI

27 yaşında ve Somalili olan saldırgan elindeki balta ve bıçakla Kurt Westergaard’ın eşi ve 5 yaşındaki kız torunuyla yaşadığı eve gitti. Saldırgan camını kırdığı eve ‘İntikam’ ve ‘Kan’ diye bağırarak girmeye çalıştı.

Karikatürist yanına torununu alarak, her türlü silahlı saldırıya dayanıklı olarak evinin banyosunda inşa ettirdiği ve kimsenin açamayacağı ‘Panik Odası’na girdi. Sonra ‘Panik Odası’ndaki alarm düğmesine basıp polisi harekete geçirdi.

POLİS TARAFINDAN VURULDU

Polis ihbardan 2 dakika sonra eve ulaştı. Polisler, baltayla panik odasının kapısını kırmaya çalışan saldırganı elinden ve dizinden vurdu. Hastaneye kaldırılan teröriste hem karikatüristi öldürmeye çalıştığı hem de polise saldırdığı için iki ayrı ‘cinayete teşebbüs’ davası açılacağı bildirildi.

Danimarka Gizli Servisi (PET) Somalili saldırganın El Kaide ve Somali’de üslenmiş bulunan El Shabaab adlı terör örgütleri ile bağlantısı olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı