Gündem Panzer kalabalığın arasına daldı

Panzer kalabalığın arasına daldı

Paylaş
Panzer kalabalığın arasına daldı

Freni boşalan panzerin önünden 5 çocuğu alan polis, eşini kurtaramadı. Aynı panzerin daha önce biri ölümlü olmak üzere 4 ayrı kaza yaptığı öne sürüldü

Tunceli’nin Hozat İlçesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında freni boşalan panzer izleyicilerin arasına daldı, olayda polis memuru Mehmet Göktürk ağır yaralanırken eşi Songül yaşamını yitirdi. Görgü tanıkları üzerlerine gelen panzeri görünce 5 çocuğu son anda kenara çekerek daha büyük faciayı önleyen polis Mehmet Göktürk'ün, tüm çabasına karşın eşi Songül'ü kurtaramadığını söyledi.

Haberin Devamı

Hozat'ta 23 Nisan kutlamaları bu sabah saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından meydanda toplanan yaklaşık 1000 kişinin izlediği törene geçildi. İlçe yöneticileri, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı, ardından öğrencilerin gösterileri izlendi.

Okulların geçişiyle tören saat 10.30'da sona ererken, güvenlik önlemi olarak getirilen ve yüksek bir yerde park eden polis panzerinin freni boşaldı. İçinde o sırada kimsenin bulunmadığı panzer yokuş aşağıya inmeye başladı.

5 ÇOCUĞU KURTARDI AMA

Törene getirdiği eşi 34 yaşındaki Songül, çocukları 14 yaşındaki Neslihan ve 12 yaşındaki Batuhan'ı törenleri izlemeye getiren ve meydandan ayrılmak üzere olan polis memuru 39 yaşındaki Mehmet Göktürk, bir anda panzerin hızlanarak üzerlerine geldiğini gördü. Mehmet Göktürk, kendi çocuklarıyla, 3 çocuğu daha panzer önünden son anda kurtardı.

Haberin Devamı

Bu sırada kızları Neslihan'ın panzer altında kaldığını sanarak o tarafa koşan eşi Songül'ü gören polis Mehmet Göktürk, ona doğru hamle yaptı. Ancak hem polis Mehmet Göktürk, hem de eşi Songül panzer altında kalarak ağır yaralandı. Kalabalığın kısa süre önce dağıldığı meydanda kalanlar da kaçışırken panzer, 20 metre ilerdeki çay bahçesinin duvarına çarparak durabildi.

POLİS AMELİYATTA, EŞİ ÖLDÜ

Kanlar içinde kalan polis Mehmet Göktürk ile eşi Songül, yardıma koşanlar tarafından hemen Hozat Sağlık Ocağı’na götürüldü. Songül Göktürk doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Durumu ağır olan polis Mehmet Göktürk, ise helikopterle Elazığ Üniversitesi Hastanesi’ne ulaştırıldı. Ameliyata alınan Mehmet Göktürk için polis telsizinden kan anonsları yapıldı.

Elazığlı olan polis Mehmet Göktürk'ün yakınları da hastaneye akın etti. Ameliyattan çıkan Göktürk'ün sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi. Bu arada panzer altında ağır yaralanan ve kaldırıldığı Hozat Sağlık Ocağı'nda yaşamını yitiren Songül Göktürk'ün yarın Elazığ'da toprağa verileceği belirtildi.

BELEDİYE BAŞKANI ANLATIYOR

Hozat Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, tanık olduğu olayı gazetecilere anlattı. Törenin bitmesinin ardından kalabalık dağılırken, polis panzerinin aniden hareket ettiğini söyleyen Başkan Konak, “Polis memuru yanında bulunan 5 çocuğu saniyeler içinde panzerin önünden kurtardı ama kendisi ve eşi kurtulamadı” dedi.

Haberin Devamı

Olayın törenin sonunda meydana gelmesinin daha büyük faciayı önlediğini kaydeden Belediye Başkanı Cevdet Konak, “Bu tür araçlarla güvenlik önlemi alınırken, mutlaka kontrolden geçirilmeleri gerekiyor. Çünkü bu panzer daha öncede bir kaç defa kaza yaptı. Polis memuru arkadaşımız büyük bir fedekarlık örneği gösterdi. Hozat halkı olarak son derece üzgünüz. Polis memuruna geçmiş olsun, eşine Allah rahmet diliyoruz” diye konuştu.

Freni boşalan polis panzerinin daha önce Hozat’ta biri ölümlü olmak üzere 4 ayrı kaza yaptığı öne sürüldü.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan Hozat Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Başta panzerde görevli polisler olmak üzere, törenin güvenliğinden sorumlu olanların listesi istendi. Bu arada görgü tanıklarının ifadesine de başvuruluyor.

Haberin Devamı

Elazığlı olan polis Mehmet Göktürk'ün, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldığını öğrenen yakınları hastaneye akın etti. Ameliyşattan çıkan Göktürk'ün sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi. Bu arada panzer altında ağır yaralanan ve kaldırıldığı Hozat Sağlık Ocağı'nda yaşamını yitiren Songül Göktürk'ün yarın Elazığ'da toprağa verileceği belirtildi.

Ferit DEMİR- Şahismail GEZİCİ/TUNCELİ, ELAZIĞ, (DHA)