Spor Panzerlerin orta saha sıkıntısı

Panzerlerin orta saha sıkıntısı

Paylaş
Panzerlerin orta saha sıkıntısı

8 Ekim Cuma günü Berlin'de oynanacak Almanya-Türkiye karşılaşmasında, Almanya'da sakatlıklar nedeniyle orta sahada bazı oyunculara değişik görevler verilecek

Grupta 6 puanlı iki takımın Berlin’deki maçını 30 bin Türk taraftarın izleyeceğinin sanıldığı kaydedilirken, iki takımın son olarak, Euro 2008 yarı finalinde karşılaştığı ve Almanya’nın maçı 3-2 kazandığı hatırlatıldı.

Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw’ün orta sahadaki sakat oyuncular nedeniyle Bayern Münih’de forma giyen hücuma dönük orta saha oyuncusu Toni Kroos’a (20) savunmanın önünde görev verebileceği belirtilen habere göre, Bastian Scweinsteiger ve Kevin Grosskreutz’un sakatlanarak kadrodan çıkarılmasının ardından, Kroos’un Real Madridli Sami Khedira ile birlikte 4-2-3-1 düzeninde 4’lü savunmanın önünde oynaması bekleniyor.

Almanya’nın ilk iki maçında Türkiye’den daha zayıf olan Belçika ve Azerbaycan’ı yendiği ve Almanya’nın gerçek anlamda zorlanmadığı belirtilen haberde, Löw’ün Türkiye karşılaşmasının daha zor geçeceğini sandığı ifade edildi.

Haberde, Almanya’da Stefan Kiessling’in sakatlığı nedeniyle aday kadroda yer alan 3 forvet Cacau, Miroslav Klose ve Mario Gomez’in bu sezon ligde toplam 2 gol attığına da değinildi.

TÜRKİYE CEPHESİ

Habere göre, A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink’in sorunları arasında, Arda Turan ve Selçuk Şahin’in sakatlığı ile Hamit Altıntop’un durumunun belli olmaması yer alıyor.

Hiddink’in orta sahada Emre Belözoğlu’nun yanında Borussia Dortmundlu Nuri Şahin’i oynatabileceği ifade edilen haberde Hiddink’in, "Almanya’nın grubu zirvede bitireceği sanılıyor, ancak Berlin’de bizim amacımızın da liderlik olduğunu göstermeliyiz. Hala önümüzde uzun bir yol var" sözlerine yer verildi.

MUHTEMEL 11'LER

Almanya: Manuel Neuer; Philipp Lahm, Per Mertesacker, Jerome Boateng, Holger Badstuber; Sami Khedira, Toni Kroos, Mesut Özil, Lukas Podolski, Thomas Müller; Miroslav Klose.

Türkiye: Onur Kıvrak; Gökhan Gönül, Servet Çetin, Ömer Erdoğan, Hakan Balta; Mehmet Aurelio, Emre Belözoğlu, Hamit Altıntop, Tuncay Şanlı; Nihat Kahveci, Semih Şentürk.

Haberin Devamı