Hakan Çelik Papa... Santaro... Malatya... Padovese... Şimdi sıra kimde?
HABERİ PAYLAŞ

Papa... Santaro... Malatya... Padovese... Şimdi sıra kimde?

Mehmet Ali Ağca, Katolik dünyasının dini lideri Papa’ya suikast düzenledi...

Trabzon’da 2006’da Katolik din adamı Rahip Santoro öldürüldü...

Bu olaydan bir yıl sonra Malatya’da Zirve Kitabevi’ni basanlar, biri Alman üç Hıristiyan’ın boğazını kesti. Hıristiyanlığın kutsal kitabı İncil’i basıp dağıttıkları söylenen kişiler orada feci şekilde can verdi...

Agos Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink gazete binasının önünde öldürüldü... Dink’in katledileceğine dair ihbarların çok önceden yapıldığı ancak gereken önlemlerin alınmadığı anlaşıldı. Dünyadaki çatışmalara ve savaşlara dikkati çekmek amacıyla otostop yaparak Türkiye’yi kat etmek isteyen İtalyan barış eylemcisi Pippa Bacca katledildi...

Haberin Devamı

Ve sonunda Türkiye’de farklı dinlerden insanların yüzyıllardır bir arada hoşgörüyle yaşadığı Hatay’da önceki gün bir başka Katolik din adamı Piskopos Luigi Padovese -yine- boğazı kesilerek öldürüldü. Din adamının şoförü Murat Altun cinayet şüphesiyle tutuklandı. Olayla ilgili açıklama yapan Murat Altun’un avukatı cinayetin “münferit” olduğunu savundu. Korkunç olayın ardından konuşanlar da katil zanlısının “psikolojik sorunları olduğunu” ifade ettiler.

Bizler deli numarası yapmanın Türkiye’de bu cinayetlerden sıyrılmanın çok popüler bir yolu olduğunu önceki katliamlardan da biliyoruz. Papa II. Jean Paul’ü öldürmeye teşebbüs eden Mehmet Ali Ağca yıllarca “Ben İsa’yım” diyerek ortalarda dolaşmıştı.

Aynı senaryoları görmeye ve dinlemeye o kadar alıştık ki... Artık hiçbirimiz şaşırmıyoruz. Türkiye’de ne zaman bir Hıristiyan katledilse yapılan açıklamalar aynı... Saldırıyı gerçekleştirenin ya psikolojik sorunları vardır ya da olay münferittir!

Hıristiyanlara yönelik cinayetlerin benzer yönü kurbanların boğazlarının kesilerek öldürülmesi. Yıllar önce İstanbul’da Yunan otobüsünü yakıp onlarca kişinin öldürülmesini, Trabzon’da ayine gitmek isteyen Ortodoks Yunanlılara yönelik saldırı hazırlıklarını ve daha onlarca olayı sıralamak mümkün...

Hatay’da öldürülen Katolik din adamı Padovese Vatikan açısından çok önemli bir isimdi. Papalığın Anadolu Temsilcisi olan Padovese aynı zamanda Suriye’deki kiliselerden sorumluydu. Güney Kıbrıs’a gidip Papa 16. Benediktus’ın yapacağı tarihi ziyarette hazır bulunacaktı. Bütün bu cinayetler en üst seviyede ciddiyetle araştırılıp sorumluları hak ettikleri cezalara çarptırılmazsa Türkiye’de bu tip cinayetlerin teşvik edildiği hatta ödüllendirildiği düşünülecek. Türkiye katillerle hatıra fotoğrafları çektiren devlet görevlilerinin ülkesi olarak hafızalara kazınacak.

Haberin Devamı

Mehmet Ali Ağca’yı hapisten çıktıktan sonra adeta kahramanlaştırıp film yıldızı haline getirmeye çalışan medya Rahip Padovese’nin öldürülmesini birkaç satırlık haberlerle geçiştirdi. Meslektaşlarımız umarım gelişmekte olan bu kahramanlaştırma sürecinin ne kadar tehlikeli olduğunu bir an önce fark ederler.

Google’a sansür eksik kalmıştı!

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) kararıyla Google'a ait bazı IP'lere (Internet Protocol Address), “hukuksal nedenlerden dolayı” erişimin engelleneceği açıklandı.

Haberin Devamı

Türkiye internete dünyada erişimi sınırlayan çok az sayıdan ülkeden biri. Genellikle çok az gelişmiş ya da diktatörler tarafından yönetilen ülkeler tarafından getirilen sınırlamaların Türkiye klasmanındaki bir ülkede uygulanıyor olması hatta bu uygulamanın giderek genişletilmesi çok üzücü ve kaygı verici.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder