Dünya Papa yargılansın

Papa yargılansın

Paylaş
Papa yargılansın

Katolik dünyası, kilisede rahiplerin tacizlerine tepkisiz kalan Papa 16. Benediktus'un görevine son verilmesini tartışıyor

Tepkiler çığ gibi artıyor

Katolik dünyasının kalbi Vatikan; Amerika, İrlanda, Almanya, Hollanda, İsviçre ve Avusturya’da rahiplerin binlerce çocuğu taciz ettiği iddiasıyla sarsılmıştı.

Papa 16. Benediktus, resmi bir özür mektubu yayınlayıp, “Tacizciler, Tanrı ve mahkeme huzurunda hesap vermeli” ifadesini kullanmıştı.

Kilisede çocuklara cinsel tacizden haberdar olmasına rağmen olayların üstüne gitmeyen Papa 16. Benediktus’un tahtı sallanmaya başladı.

Dünyaca ünlü gazeteci-yazar Christopher Hitchens tacizci bir rahibin terapiden sonra görevine dönmesine izin veren Papa’nın tutuklanması gerektiğini söyledi.

Sapık tarikat lideri

İrlandalı şarkıcı Sinead O’Connor da, Papa’nın İrlanda’daki rahiplerin suçları için İrlanda halkından özür dilediği mektubunu ‘bir yalan söyleme sanatı çalışması’ diye tanımladı.

Öte yandan Katolik Kilisesi’ne bağlı güçlü tarikatlardan ‘İsa’nın Lejyonerleri’nin Meksikalı kurucusu Marcial Macial Degollado’nun onlarca çocuğu taciz ettiği, bir kadınla uzun yıllar süren bir ilişkisinin ve en az 3 çocuğunun olduğu ortaya çıktı.

2008’de ölen karizmatik tarikat lideri Degollado, eski Papa Jean Paul’ün “sevgili arkadaşı” diye tanınırdı.

Haberin Devamı