Gündem Papağan Kuki lahmacuna bayılıyor!

Papağan Kuki lahmacuna bayılıyor!

Paylaş
Papağan Kuki lahmacuna bayılıyor!

Endonezya'dan getirilen papağan Kuki, köfte-lahmacunu çok seviyor

İzmir’de yaşayan Gamze-Bilal Polat çiftinin Endonezya’dan getirilen Sülfür Kakadu cinsi papağanı Kuki, aileyle gezintiye çıkıyor, köfte-lahmacun yemek için restoranlara gidiyor, sakız çiğniyor, dans ediyor ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanıyor.

Haberin Devamı

Gamze Polat (46), bir kız bir erkek çocuk annesi olduğunu, 3 yıl önce eşinin doğum günü hediyesi olarak aldığı Kuki adlı papağanı da 3. çocuğu gibi gördüğünü söyledi.

Kuki’nin 3 yıl önce eve geldiğini anlatan Gamze Polat, bütün bir günü birlikte geçirdiklerini, öncelikle Kuki ile karşılıklı kahvaltı yaptıklarını, akşam da birlikte televizyon izlediklerini anlattı.

Öğle ve akşam yemeklerinde de birlikte olduklarını söyleyen Polat, "Biz aslında 4 kişilik bir aileyiz ama onun için de bir servis açıyoruz, minik ağacını sandalyeye monte ediyoruz. O damak tadına uygun yiyecekleri tercih ediyor. Sivas kökenli bir aile olduğumuz için köfteyi ve lahmacunu da çok seviyor. Pilavı, haşlanmış patatesi, meyveyi, sebzeyi de severek tüketiyor" dedi.

Haberin Devamı

Gezintiye çıktıklarını, birlikte restorana gidip Kuki’ye servis açtırdıklarını anlatan Gamze Polat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kalabalık ve kapalı yerlerde insanların ilgisinden sıkılıyor. Bu nedenle evde olduğu gibi omzumda gezdiremiyorum. Özellikle çocukların ilgisi çok yoğun oluyor. Kır bahçelerini ve açık hava restoranlarını tercih ediyoruz. Onu kafesinden çıkarıyoruz ve sofraya dahil oluyor. Çok insan başımıza toplanıp fotoğraf çekiyor. Satın almak isteyen de çok oldu ama benim için manevi değeri çok büyük, satmam mümkün değil."

Gamze Polat, birkaç kelime söyleyebilen Kuki’nin dans edip sakız çiğnediğinde çevredekilerin ilgisini daha çok çektiğini de sözlerine ekledi.

Efsun Yılmaz - AA