Dünya Papandreu: Başkalarının günahları

Papandreu: Başkalarının günahları

Paylaş
Papandreu: Başkalarının günahları

Atina'da dün düzenlenen şiddetli eylemlerin ardından istifası gündeme gelen ancak 'devam' kararı alan Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, partisi PASOK'un Parlamento Grubu olağanüstü toplantısında konuştu

Milletvekilleri tarafından ayakta alkışlanan Papandreu şunları söyledi: Ülkenin kurtuluşu için 20 aydır hükümet savaş veriyor. Bu çaba ortak ve milli özellikler taşımalı. Muhalefet partilerine işbirliği için sürekli önerilerde bulunduk ama anamuhalefet partisi tüm bu çabaya siyasi ve milli sorumluluk çerçevesinde yaklaşmadı.

Haberin Devamı

Bütçe açığı ile mücadele ulusal bir mesele. Başka ülke meclisleri Yunanistan'a borç vermeyi oy çoğunluğu ile kabul ederken soruna sahip olan bizim Yunanistan'da anlaşamamamız mümkün değildir.

Ülke, yıkım ve iflasın eşiğinde olduğu bir zamanda yönetimi aldık. Omuzlarımıza başkalarının günahlarını aldık. Hepimiz ülke karşısında yaptıklarımızın sorumluluğunu alalım. Sorumluluk vaktidir. Savaş alanından kaçılması lüksü bulunmuyor. Önümüzde zorlu bir müzakere dönemi var. Yunanistan'ı değiştirmek yükümlülüğümüzdür. Bundan geri adım atılmayacak."

Halkın acı ve öfkesini anlayarak paylaştığını da vurgulayan Papandreu, Yunanistan'ın kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini ve bu güce sahip olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Yunan medyası, PASOK Parlamento Grubu'ndaki çalkantıların gölgesinde kabine değişikliğine gidildiğini, bazı PASOK milletvekillerinin, yeni kabine kurulması yönünde atılan adımlar sonrasında parti liderliğini sorguladıklarını, parti içinde Başbakan Papandreu'yu destekleyenler ve desteklemeyenlerin iki grup oluşturduğunu ifade diyor. Yunan medyası, PASOK Parlamento Grubu'ndaki çalkantıların gölgesinde kabine değişikliğine gidildiğini, bazı PASOK milletvekillerinin, yeni kabine kurulması yönünde atılan adımlar sonrasında parti liderliğini sorguladıklarını, parti içinde Başbakan Papandreu'yu destekleyenler ve desteklemeyenlerin iki grup oluşturduğunu ifade diyor.