Dünya Papa'ya taciz davası için ifade çağrısı

Papa'ya taciz davası için ifade çağrısı

Paylaş
Papa'ya taciz davası için ifade çağrısı

Roma Katolik Kilisesi'ne bağlı bazı papazların çocuklara yönelik cinsel taciz ve tecavüz vakaları, Papa 16. Benediktus'u da sıkıntıya soktu

ABD’de papazların taciz ve tecavüzüne uğramış çocukların davalarına bakan avukat William McMurry, mahkemeden Papa 16. Benediktus’un da ifadesinin alınmasını isteyerek, "Papa’nın kardinallik döneminde vakaların örtbas edilmesinde doğrudan sorumluluğu var" dedi.

McMurry, Vatikan’ın kilisedeki taciz ve tecavüz vakalarından öteden beri haber olduğunu savunarak, "Ancak Vatikan, kilisenin imajı zedelenmesin diye sürekli sessiz kalınmasını özendirmiştir.

16. Benediktus, papalık tahtına oturmadan önce Kardinal Joseph Ratzinger olarak, Dinsel Öğretiler Kurulu Başkanı olarak skandalı biliyordu. Zira o kurul, şikayet mercisi konumundaydı" dedi.

McMurry, tüm piskoposların papaya bağlı olmaları hasebiyle tecavüz vakalarından Papa’nın da sorumlu tutulabileceğini ileri sürdü.

"İFADESİ ALINAMAZ, DOKUNULMAZLIĞI VAR"

Vatikan’daki yargı yetkililerinden Prof. Giuseppe dalla Torre ise "Papa 16. Benediktus’un ifadesi alınamaz. Zira o, devlet başkanı olarak diplomatik dokunulmazlığa sahip biridir" dedi.

Vatikan’daki Dinsel Öğretiler Kurulunun halihazırdaki başkanı Amerikalı Kardinal William Levada ise ülkesindeki basını Papa’yı yıpratmaya çalışmakla suçlayarak, "Papa’ya karşı tam anlamıyla bir karalama kampanyası yürütülüyor.

Herkesi, Papa 16. Benediktus konusundaki tavrını gözden geçirmeye ve dengeli bir yaklaşım sergilemeye çağırıyorum" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı