Gündem 'Papaz büyüsü'ne servet ödemiş

'Papaz büyüsü'ne servet ödemiş

Paylaş
'Papaz büyüsü'ne servet ödemiş

İzmir'de banka müşterilerinin hesaplarındaki paraların buharlaşması akılalmaz dolandırıcılık oyununu ortaya çıkardı

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin araştırmalarında banka şubesinde yöneticilik yapan 28 yaşındaki F.Ş.´nin hesaplarda oynama yaptığı saptandı.

Gözaltına alınan F.Ş.´nin itirafı ise yaşadığı akılalmaz dolandırıcılık oyununu ortaya çıkardı. 2008 yılının Eylül ayında erkek arkadaşının kendisini terk etmesi üzerine kız arkadaşının yönlendirmesiyle muskacıya gittiğini söyleyen F.Ş.'nin ifadesinde, gittiği kadın muskacının baktığı kahve falında haç işareti çıkması üzerine kendisine papaz büyüsü yapıldığını söylediğini bunun bozmak için de ona ilk olarak bin 500 TL para verdiğini ileri sürdü.

"6 CİNİM VAR"

F.Ş., muskacı kadının ayrıca, büyünün bozulması için B.C.´nin Selçuk Meryem Ana Kilisesi´ndeki papaza gittiğini ancak bunun gerçekleşmemesi üzerine bu kez 4 bin 500 TL para verdiğini söyledi.

F.Ş. ifadesinde ayrıca, B.C.´nin kendisini hergün iş çıkışı yanına çağırıp kendisinin 6 tane cini olduğunu, karnını şişirerek bunları içerisinde sakladığını söyleyerek doğa üstü güçleri olduğuna inandırdığını, bundan sonrada cinleriyle tehdit ederek kendisinden sık sık para istemeye başladığını anlattı.

700 BİN TL PARA AKTARMIŞ

Bankacı kadın, B.C.´nin kedisine ait olduğunu söylediği cinlerinin çocuğuna ve ailesine zarar vermesinden koktuğu içinde hesaplarında yüksek miktarda para olan 12 müşterinin para hesaplarıyla oynadığını itiraf etti.

İki ay içerisinde 700 bin TL para aktardığı tespit edilen F.Ş.´nin verdiği bilgiler doğrultusunda yapılan araştırmada da, paraların aktarıldığı hesapların sahipleri büyücü kadının kocası R.C. (Recep Coşkun) ve M.B. (Murat Başbunar) gözaltına alındı.

R.C. ve M.B. ile halen firarda olan büyücü B.C.´nin bankacı kadından dolandırdıkları paralarla Bornova ilçesinde daire, son model bir otomobil ile bir kamyonet ve ayrıca nakliye iyleri içinde kamyon satın aldıkları ortaya çıktı. Zanlılar işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

Taylan YILDIRIM/İZMİR (DHA)

2