Dünya Papaz çarşaftan yana imam yasaktan

Papaz çarşaftan yana imam yasaktan

Paylaş
Papaz çarşaftan yana imam yasaktan

Fransa'da meclis araştırma komisyonu, kadınların kamuya açık yerlerde çarşaf giymesini yasaklayan bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor

26 OCAK'TA YASAKLANACAK

Haberin Devamı

Yasa tasarısına göre kadınlar toplu taşıma araçlarında, hastanelerde, okullarda ve devlet dairelerinde çarşaf giyemeyecek. Yasa tasarısının 26 Ocak’a kadar meclisten geçip Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye gönderilmesi hedefleniyor. Bu yasa tasarısı nedeniyle ülkede pek çok tartışma da yaşanıyor. Katolik Kilisesi ‘kadınların giyim özgürlüğüne karışılamayacağı’ gerekçesiyle bu yasağa karşı çıktı.

'SUUDİ ARABİSTAN'A GİTSİNLER'

Fransız Kardinal Andre Armand “Vatandaş olarak devletin, kişilerin nasıl giyinip giyinmeyeceğine karışmasına karşıyım” dedi. Başkent Paris’te imamlık yapan Hassen Chalghoumi (36) ise çarşafın kamuya açık yerlerde yasaklanmasına destek veriyor. Musevilerle kurduğu diyalog yüzünden daha önce ölüm tehditleri alan imam “Çarşaf, kadınlar için cezaevidir. Çarşaf giymekte ısrar eden kadınlar Suudi Arabistan’a gitsin. Bu kadınların vatandaşlık hakkı ellerinden alınsın. Çarşafın İslamiyet’te temeli yoktur” dedi.

Haberin Devamı

AA