Gündem Para böyle 'kör' etti

Para böyle 'kör' etti

Paylaş
Para böyle 'kör' etti

Para böyle 'kör' etti

İstanbul'da ellerindeki kağıtlara özel bir sıvı dökdüktüklerinde 500 Euro’ya dönüşeceğini söyleyerek kandırdıkları taksi şoförünün 30 bin Euro'sunu dolandırdığı iddia edilen Brundi ve Somali uyruklu biri kadın 3 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne başvuran M.A., şikayetinde taksisine müşteri olarak binen ve Brundi konsolosluğunda çalıştığını söyleyen bir kişinin, elinde özel bir sıvıyla ıslatıldığında, Euro’ya dönüşen kağıtlar olduğunu söylediğini belirtti. Daha önce hiç görmediği kişinin kendisini evine götürdüğünü ve bazı kağıt parçalarını bir sıvı dökerek 500 Euro’luk banknotlara dönüştürdüğünü anlatan M.A., “Bana bu sıvı ve özel kağıtları almak için paraya ihtiyacı olduğunu ne kadar para getirirsem hemen iki katını ödeyebileceğini söyledi. Ben de eşten dostan bulduğum yaklaşık 30 bin Euro’yu bu şahsa teslim ettim. Karşılığında bir iki gün içinde 60 bin Euro alacaktım. Ancak bu kişiler, parayı aldıktan sözde sıvıyı almaya gittiğimizde Şimdi geliyoruz' deyip beni Beyoğlu’nda bırakıp kaçtılar” dedi.

Haberin Devamı

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu olayla ilgili soruşturmaya başlarken dolandırılan taksici M.A., kendisini dolandıran kişilerden birinin Aksaray’da görerek, polise ihbar etti. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Nana D.(30), İdrs S.(28) ile Sanali S.'i (25) gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada para şeklinde kesilmiş beyaz kağıtlar ile 3-4 şişe sıvı ve sahte Euro banknotları ele geçirildi.

Tercüman aracılığı ile ifade veren şüpheliler dolandırıcılık iddialarını kabul etmedi. Polis, M.A.’yı dolandıranlar arasındaki 4. şüpheliyi de arıyor.

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)